В Луцьку "Дзвони Холмщини" відзначили 25-річчя

В Луцьку "Дзвони Холмщини" відзначили 25-річчя

30.05.17 08:16 0 696
У Палаці культури міста Луцька відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці з дня створення народної аматорської хорової капели «Дзвони Холмщини». Вступне слово про колективи товариства «Холмщина» висловив його голова Микола Онуфрійчук. Він також презентував буклет «Чуєм рідний холмський дзвін». За його словами, аматорська хорова капела «Дзвони Холмщини» створена у березні 1992 року. Учасниками колективу є члени ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина». В основі репертуару колективу – українські народні пісні, пісні з Холмщини, Підляшшя, Лемківщини, Надсяння, Бойківщини та авторські – історико-патріотичні, обрядові, ліричні, жартівливі. До репертуару капели входять також класичні та духовні твори. Стараннями учасників колективу зібрано, опрацьовано і видано репертуарний збірник хору «Співає Холмщина». Капела «Дзвони Холмщини» популяризує пісенні перлини свого отчого краю, поповнюючи ними всеукраїнську пісенну культуру. Репертуар хорового колективу систематично поповнюється, зростає його художній рівень, виконавська майстерність учасників.

Капелу привітали із 25-річчям представники обласної та міської влади. Заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт у своєму виступі акцентував, що «Дзвони Холмщини» пробуджують найкращі почуття і нагадують про пережите холмщаками, своїм співом закликають депортованих українців та їхніх нащадків до єднання. Він передав найщиріші слова вітань від депутатів міської ради та виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука і вручив Подяку міського голови за активну участь у культурно-мистецькому житті міста, вагомий внесок у розвиток хорового мистецтва, збереження і пропаганду духовної спадщини українського народу а також з нагоди 25-річчя від дня створення народної аматорської хорової капели «Дзвони Холмщини» будинку культури мікрорайону Вересневе (керівник капели Новакович Мирослава Олександрівна).

Найщиріші слова вітань висловив від себе і голови обласної ради Ігоря Палиці депутат обласної ради, радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов. Подяку за багаторічну плідну творчу діяльність ювілярам вручив заступник директора обласного науково-методичного центру культури Віталій Клімчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Теплоізоляція для труб - ...

КОМЕНТАРІ