У Тернопільській ОДА відкрили виставку третьокурсника вищого професійного училища технологій та дизайну

У Тернопільській ОДА відкрили виставку третьокурсника вищого професійного училища технологій та дизайну

30.05.17 12:07 0 570
29 травня в обласній державній адміністрації відбулося урочисте відкриття персональної виставки художніх творів третьокурсника ДНЗ «Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну» Димитрія Шіхова. Юнак здобуває професію «Виробник художніх виробів з лози; виробник художніх виробів з дерева».

Під час відкриття виставки заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич, директор ДНЗ «Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну» Галина Чайка і керівник Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда багато говорили про талант юного художника, його професійність, працелюбність і наполегливість. Незважаючи на свої молоді роки Димитрій вже досяг визнання не тільки на обласному, а й всеукраїнському і міжнародному рівнях. Всі виступаючі прогнозували йому велике майбутнє.

У свою чергу, Димитрій Шіхов і присутня на виставці його мама Олена щиро дякували адміністрації і викладацькому колективу навчального закладу за створені умови й сприяння в розкритті таланту учня, а також керівництву області за увагу до художньої творчості юнака.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна відзначив Димитрія Шіхова грамотою за активну участь і досягнуті успіхи в міжнародних і всеукраїнських конкурсах, фестивалях, творчих проектах. Вручив грамоту вихованцю училища заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

Обдарований учень має багато напрацювань, творчих задумів, які реалізовує в своїх творах, бере активну участь у громадському житті, мистецьких проектах, започаткованих творчою молоддю Тернополя.

Його здобутки в:

• 2011 році став переможцем регіонального й лауреатом Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей» у напрямку «художні твори»;

• 2016 році – фіналіст Міжнародного українсько-литовського конкурсу малюнків "Здай кров заради життя". Висококваліфіковане журі відзначило автора за високий рівень художньої майстерності, цікаву сюжетну лінію роботи та нагородило участю у Міжнародній культурно-освітній поїздці «Гуманітарно-медична співпраця» до Республік Польщі, Литви, Латвії та Естонії, яка відбулася у червні 2016 року;

• 2016 році – нагороджений Подякою Тернопільської міської бібліотеки № 4 для дорослих за плідну співпрацю, креативність та активну участь у створенні сторінок до артбуків у етно-центрі;

• 2016 році – учасник Всеукраїнського етнокультурного проекту «Folk Ukraine» VI Всеукраїнського Фестивалю Писанок. Робота Димитрія була представлена на Всеукраїнській Великодній виставці біля Софії Київської;

• 2016 році Димитрій брав активну участь у створенні проекту Центральної міської бібліотеки «Літературний арт-хол «Читай! Формат не має значення!» та нагороджений Грамотою управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

У березні 2017 року відбулася персональна виставка творчих робіт Димитрія в обласній бібліотеці для молоді.

Виставка упродовж трьох днів радуватиме працівників облдержадміністрації та її відвідувачів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: Чернігів: Депутати ...

КОМЕНТАРІ