Степан Барна: Очисні споруди – це запорука здоров’я людей та чистої екології (фото,відео)

Степан Барна: Очисні споруди – це запорука здоров’я людей та чистої екології (фото,відео)

30.05.17 15:24 0 668
У Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації в смт. Микулинці Теребовлянського району відбулося відкриття біологічних очисних споруд. Власне, реалізація даного проекту дала змогу запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, санітарно-епідеміологічних ускладнень, попередження забруднення водоносних горизонтів, а також поліпшення природно-екологічного середовища у селищі. Участь у відкритті очисних споруд взяв голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Очільник області наголосив, що питання очисних споруд для Тернопільщини є дуже важливим і серйозним. Адже, якщо буде чиста вода – будуть здорові люди. «Коли два роки тому я став головою обласної адміністрації, то звернув увагу на проблематику очисних споруд. Станом на квітень 2015 року на території області діяла лише одна очисна споруда в Тернополі. ж ми спостерігаємо зовсім іншу картину. Зокрема, що стосується об'єкту в Микулинцях, то за його допомогою щодоби можна очищати близько 150 кубічних метрів стоків. Очевидно, що раніше всі ці стоки потрапляли в річку Серет, а також осідали в підшкірних водах. Внаслідок цього виникали проблеми зі здоров'ям. Тому потрібно було приймати рішення: або ми вкладаємо кошти в лікарні, або будуємо очисні споруди, бо чиста вода – це запорука життя і здоров'я людей», – зауважив Степан Барна.

При цьому він зазначив, що за два роки в області запустили очисні споруди в десяти населених пунктах. І цей процес буде продовжуватися. Позаяк такі очисні споруди повинні побудувати в себе усі без винятку об'єднані територіальні громади.

«Якщо ми хочемо, щоб наші люди були здоровими, то без подібних об'єктів нам ніяк не обійтись. Тому зараз наше завдання полягає в тому, щоб за рахунок держави простимулювати органи місцевого самоврядування зайнятися цією проблематикою. Власне, цього року ми поставили собі за мету щонайменше 20 млн. грн. спрямувати на здійснення, реконструкцію і перезапуск очисних споруд у Тернопільській області. Гадаю, це буде найкращим прикладом того, як можна боротися за здоров'я людей та робити екологію чистою», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі складну ...
Наступна новина: Луцьк: «Мистецький ...

КОМЕНТАРІ