На Тернопіллі у Микулинцях відбулося відкриття біологічних очисних споруд (фото,відео)

На Тернопіллі у Микулинцях відбулося відкриття біологічних очисних споруд (фото,відео)

30.05.17 13:53 0 721
Будівництво очисних споруд Микулинецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації завершилося наприкінці 2016 року. У 2017-ому ж відбувалися лише пусконалагоджувальні роботи. Даний проект фінансувався з двох джерел: з Державного фонду регіонального розвитку та з місцевого бюджету. Зокрема, з ДФРР було виділено понад 3 млн. грн., решта – 1,5 млн. грн. – з позабюджетних коштів. Про це зазначив під час відкриття очисних споруд у Микулинцях Теребовлянського району начальник управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк.

За його словами, з цього об'єкта розпочалася співпраця Управління капітального будівництва з рівненською фірмою «Комфорт-Еко», яка є безпосереднім проектантом, а також технологом даних очисних споруд.

«Це очисні споруди європейського рівня. Під час їх будівництва було втілено новітні технології, використано інноваційний підхід до роботи. Даний об'єкт дозволяє очищати щодоби в середньому близько 150 кубічних метрів стоків. У Микулинецькій лікарні очисні споруди були й раніше, але вони були застарілі і не придатні для використання. Новий ж об'єкт має гарантію на 20 років, його можна вдосконалювати та розширяти. А щонайважливіше, дані очисні споруди корисні не лише для лікарні, але й для громади. Адже сюди потрапляють стоки з лікувального закладу та з двох багатоповерхівок, які розташовані поруч», – зауважив Віктор Кузяк.

Водночас, як додав директор фірми «Комфорт-Еко» Віктор Омельчук, зараз в Україні триває переведення очисних споруд на енергозбереження. А дані очисні споруди мають значно меншу площу, ніж класичні. Крім того, використання нових комплектуючих та іноземного обладнання дає можливість зменшити електроспоживання, а відтак – зменшити тарифи. Використання ж блоків зневоднення взагалі дозволяє відмовитись від мулових майданчиків і зменшити тим самим санітарну зону.

У свою чергу головний лікар комунальної установи Тернопільської обласної ради «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» Зіновій Ясеник підкреслив, що саме завдяки обласній державній адміністрації й особисто голові Степану Барні торік були виділені кошти і прийнято рішення розпочати будівництво очисних споруд. Процес будівництва тривав три місяці.

«У нашому медзакладі головним лікувальним фактором є сірководнева вода і місцеві торфогрязі, що в поєднанні із фізіотерапевтичними процедурами лікувальною фізкультурою, масажем, кліматотерапією є унікальним співвідношенням для відновлення функцій організму. Ми лікуємо хвороби, пов'язані з опорно-руховим апаратом. Маємо три відділення – кардіологічне, загальне й дитяче. Також у нас лікуються важкі діти із захворюваннями центральної нервової системи, а є й такі дітки, яких ми ведемо від народження до повноліття. Наша вода також дуже корисна для воїнів. За рік в середньому у лікарні реабілітації проходять лікування до сотні учасників АТО. Ця вода має властивість відновлювати кровопостачання і нервацію, а якраз з ними й пов'язані усі хвороби. Воїни АТО лікуються безкоштовно. Саме тому те, що нам вдалося побудувати очисні споруди, має дуже важливе значення. Бо без очисних споруд ми не маємо права на спецводокористування. А спецводокористування – це наша мінеральна вода, за допомогою якої ми проводимо лікування. Тому я щиро вдячний владі, що виділила і землю, і кошти й допомогла нам усе організувати», – зазначив Зіновій Ясеник.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Як зміниться ...
Наступна новина: На Рівненщині 3 ...

КОМЕНТАРІ