Тернополянка здобула ще дві перемоги у Міжнародних літературних конкурсах

Тернополянка здобула ще дві перемоги у Міжнародних літературних конкурсах

30.05.17 12:47 0 511
Тернополянка Владислава Боцян, учениця 7-Б класу ТСШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, здобула ще дві перемоги (І місця) у Міжнародних літературних конкурсах.

Урочистість І конкурсу відбулася 19 травня у місті Новий Сонч (Республіка Польща). Темою мультимедії конкурсу було: пам'ять про військового льотчика Станіслава Скальського. На українській землі 1918 року, у сім'ї поляків народився син Станіслав, який зокрема 5 років жив разом з родиною у місті Збаражі, потім у місті Дубно, де навчався і закінчив школу. Дитячу мрію бути льотчиком здійснив у 1935 році. На початку ІІ світової війни – польські військові льотчики були передислоковані до Англії. С.Скальський під час битви за Англію став героєм. Пам'ять про військового льотчика С.Скальського, який народився в Україні м. Кодима (Одеська область), пам'ятають і вшановують не тільки у Польщі але і у Англії та Україні.

Друга урочистість ХХХІІІ Міжнародного літературного конкурсу ім. Ванди Хотомської відбулась 22 травня у Поморському воєводстві (Республіка Польща) м. Слупськ (столиці міжнародних літературних конкурсів). Владислава написала легенду про слупських лелек і намалювала до праці 2 малюнки. Журі конкурсу визнало легенду тернополянки однією із найкращих серед майже 9000 праць. Цінні нагороди та дипломи, вручали президенти міст у яких проходили вищезгадані конкурси.

Нагадаємо, за 2016-2017 навчальний рік Владислава Боцян здобула три перші місця у престижних Міжнародних літературних конкурсах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ