Луцьк: «Мистецький соціальний проект «Мій тато став зіркою» презентували у Києві»

Луцьк: «Мистецький соціальний проект «Мій тато став зіркою» презентували у Києві»

30.05.17 15:35 0 846
28 травня 2017 року у День міста Києва, на запрошення театру "Особистості", творча студія Наталії Журавльової представила мистецький соціальний проект " Мій тато став зіркою".

Маленькі актори, вихованці творчої студії Наталії Журавльової, за однойменною оповіддю Галини Кирпи «Мій тато став зіркою» показали переживання маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані під час Революції Гідності. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня роздумує про зовсім недитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. А полеглий за правду тато світить їй з неба яскравою зіркою… Юні актори виступили неперевершено і професійно. Київський глядач вражений виконанням та майстерністю вихованців творчої студії.

Особливим гостем була автор одноіменного оповідання " Мій тато став зіркою" Галина Кирпа.

«Маленькі душі наповнені співпереживанням та великим патріотизмом. Гарна гра акторів і цікавий підхід у постановці. Щиро тішуся тому, що мій твір має таку окрасу», - сказала Галина Кирпа.

Керівник творчої студії Наталії Журавльової пані Наталя зауважила, що дітям необхідно пізнавати нові сцени, працювати на різноманітну публіку і , безперечно, набувати новий досвід. «Для дітей важливо мати нові емоції та враження. Для нас надзвичайно приємно, що нас театр «Особистості» (режисер театру Марія Маг) запросили у місто Київ представити нашу виставу. Творча студія «Лорнет», яка діє при театрі «Особистості», показала свій доробок. Ми мали можливість переглянути виставу «Маленький принц» та отримати уроки майстерності від керівників театру. Наші діти творчо надихнулися новими підходами у режисурі та познайомитися з новими друзями. За організацію поїздки у м. Київ ми щиро вдячні благодійному фонду " Тільки разом", партійній організації Батьківщина" та батькам юних акторів».

Новий, сучасний Театр виконавського мистецтва "Особистості" відкрився у 2014 року та має за кулісами багато дитячих та дорослих вистав за участі видатних акторів, народних та заслужених артистів України. Художній керівник - Петро Мага.

Начальник управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан зауважила: «Приємно що ми зробили не разову акцію, реалізували не разовий проект а випустили у світ багатогранний мистецький проект, який маємо можливість презентувати у різних куточках України. Наші актори найкращі і найталановитіші. Постійна праця творчої студії Наталії Журавльової виховує дітей патріотами своєї країни. Висока майстерність виконання розчулила усіх присутніх у залі».

Довідково.

Мистецький проект «Мій тато став зіркою» реалізовувався за підтримки Луцької міської ради, Волинського відділення Нотаріальної палати України, Волинської регіональної дирекції філії національної телекомпанії України, FM-радіостанції «Луцьк», телеканалу «Нова Волинь» та Благодійної організації «Творчість заради життя».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Очисні ...
Наступна новина: В Луцьку творчо обдарованих ...

КОМЕНТАРІ