В Луцьку остаточних причин виникнення неприємного запаху поки так і не встановили

В Луцьку остаточних причин виникнення неприємного запаху поки так і не встановили

30.05.17 17:36 0 639
31 травня відбудеться чергова сесія Луцької міської ради. Напередодні сесії депутати працюють у складі постійних комісій. Так, на своє засідання зібралися члени постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Участь у її роботі взяли депутати Андрій Козюра, Віктор Ящук, Петро Бойко, Сергій Балицький, Борис Смаль, Микита Рабан та Костянтин Петрочук.

Члени комісії обговорили питання виникнення неприємних запахів у місті Луцьку. Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів, що останні два місяці постійно надходять скарги на виникнення неприємного запаху у районі ЛПЗ, Вересневого, вулиці Львівської. За його словами, проводилось вивчення цього питання.

Однією з причин стала робота підприємства з виробництва біоетанолу на території Гнідавського цукрового заводу. Нині підприємство зупинило роботу, проводиться знезараження викидів, дезактивація на полях фільтрації.

Однак, неприємний запах повністю не зник. Нині триває пошук інших джерел виникнення неприємного запаху.

За словами Костянтина Петрочука, також джерелами виникнення неприємних запахів може бути несанкціонований злив нечистот, відходи переробних підприємств м'ясної галузі тощо. Він наголосив, що нині триває пошук причин.

Зрештою, члени комісії визнали, що проблема й далі стоїть гостро. Серед пропозицій було організувати контроль за зливом нечистот у міську каналізаційну мережу, провести обстеження каналізаційних мереж щодо наявності незаконних підключень тощо.

Заслухали члени комісії й інформацію про роботу Луцького підприємства електротранспорту. Директор підприємства Ігор Грицюк зауважив, що практично 70 % пасажирів — це пільговики. Він наголосив, що минулоріч вдалося відремонтувати приміщення мийки та ремонтний цех.

За його словами, основні статті витрат — це заробітна плата та електроенергія.

Заступник міського голови, депутат Костянтин Петрочук поцікавився чи не планують піднімати вартість проїзду.

Ігор Грицюк повідомив, що із збільшенням вартості проїзду у маршрутних таксі пасажиропотік у тролейбусах зріс на 10-15 %. Якщо не дорожчатиме електроенергія, то поки вартість проїзду у тролейбусах не переглядатимуть.

Також запитання виникли у депутатів Андрія Козюри, Бориса Смаля, Віктора Ящука.

Крім того, члени комісії розглянули питання “Про затвердження статуту Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування у новій редакції”, “Про передачу мереж господарсько-побутової каналізації, зливової, телефонізації та тротуару на вул. Набережній, 8а”, інші.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ