Київська письменниця Софія Майданська поспілкувалася з чернівецькими читачами

Київська письменниця Софія Майданська поспілкувалася з чернівецькими читачами

30.05.17 12:10 0 736
У рамках першого Чернівецького обласного книжкового фестивалю «БукФест» в Муніципальну бібліотеку ім. А. Добрянського завітала українська письменниця – есеїстка, поетеса, драматург, режисер та публіцист – чернівчанка Софія Василівна Майданська.

Вона презентувала свою нову книжку «Люблю любити любов». До нового збірника Софії Майданської увійшли статті та останні есеї письменниці. Герої Майданської жили в різні часи : епоху козацьких вольностей і непорушного самодержавства, в період «шестидесятників» і фатальних голодних тридцятих років, окремі з них наші сучасники. В однойменній статті «Люблю любити любов» авторка розкрила природу почуття в житті і творчості своєї славетної землячки – Ірини Вільде, чиї слова використала для назви презентованої книги.В роботі «Я нічим не відрізняюся від сонця» Софія Василівна розповідає про скульптора, доктора медицини Опанаса Шевчукевича, який щороку приїжджав з дружиною на відпочинок до Віженки, оповитої «дзвоном ізворів та опришківськими легендами»В есе «Літописець» Софія Майданська показала долю композитора Валерія Кікти родом із Донецької Володимирівки, якого за імперською традицію «определят» у Москву до хору хлопчиків. Згодом він, одержавши високі характеристики Д. Шостаковича, ввійде до першої десятки сучасних московських композиторів. І лише через багато років у Кікти проснеться ностальгія за рідною землею та предками. У збірник есеїв увійшла стаття і про чернівчанина Олега Любківського. Письменницю художник вразив тим, що віднаходить уламки минулого міста і поетично відтворює в своїх картинах фрагменти старих Чернівців.

Софія Майданська не оминула своєю увагою у книзі і культурні товариства на Буковині і родину Кобринських.

З читачами із Садгори Софія Майданська довго обговорювала об'єкти туристичного маршруту Садгорою та ділися своїми спогадами про окремі об'єкти передмістя, адже ця місцина є малою батьківщиною Софії Василівни, місцем її дитинства.

На завершення зустрічі Софія Майданська читала зі свого блокнота нові вірші присвячені садгірцям.

У родини Майданських є в житті знакові люди, події і місця. Зокрема бабуся Софії Михайлівни особисто знала Ольгу Кобилянську. Тому Софія Василівна працює над тим, аби видати спогади бабусі, мами і власне свої.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині оновлять ...

КОМЕНТАРІ