На Рівненщині 3 контрабандистам прекурсорів повідомлено про підозру у вчиненні злочину у складі організованої злочинної групи

На Рівненщині 3 контрабандистам прекурсорів повідомлено про підозру у вчиненні злочину у складі організованої злочинної групи

30.05.17 13:55 0 591
За погодженням з прокуратурою Рівненської області повідомлено про підозру 3 учасникам організованої злочинної групи у вчиненні злочину, передбаченого ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

Встановлено, що троє мешканців Рівненщини, змовившись між собою, налагодили канал систематичного переправлення із-за кордону в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. З метою маскування незаконних операцій спільники вживали заходи конспірації, а саме - домовлялися про переміщення прекурсорів у завуальованій формі.

Проте злочинну діяльність було викрито оперативниками органів безпеки. Задокументовано факти переправлення зловмисниками в Україну 5600 пігулок, які містять в собі 517 г чистого псевдоефедрину, що є особливо великим розміром.

Нині досудове розслідування триває. До усіх підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді взяття під варту.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вихідні у Чернігові: ...

КОМЕНТАРІ