Що таке електрообладнання будівель?

Що таке електрообладнання будівель?

31.05.17 00:30 0 2472

Сьогодні, скоріше за все жодна сучасна людина не уявляє своє життя без різноманітних електричних пристроїв, якими наповнені їх будинки.

Електроустаткуванням будівель називають сукупність електротехнічних пристроїв, які, будучи встановленими в будівлі, забезпечують комфорт для діяльності людей. Сюди відносять побутові електричні прилади, все, що відноситься до штучного освітлення, всі пристрої, які уможливлюють роботу ліфтів, системи вентиляції, опалення, водопостачання та іншого. До речі, в Україні ви можете придбати якісне електрообладнання в RES.UA.

Для забезпечення функціонування більшої частини механізмів, які обслуговують будинок, використовуються асинхронні електричні двигуни загального призначення.

Для отримання тепла застосовуються електричні прилади тільки в деяких випадках, зокрема, якщо в регіоні є надлишок електричної енергії або привізне паливо виявляється занадто дорогим. До подібних приладів можна віднести електричні кухонні плити. Виняток становлять дрібні електропобутові прилади.

Електроустановочні вироби зустрічаються двох видів - призначені для відкритої установки або ж втоплені, тобто для прихованих електропроводок. Останнім часом очевидно популярною стала тенденція вибирати для будинку штепсельні розетки, гнізда яких захищені з витягнутою вилкою, встановлювані над плінтусами розетки, а також вимикачі і перемикачі, монтовані під стелю. Управління такими пристроями здійснюється за допомогою шнурка.

Комплексні електротехнічні прилади використовуються останнім часом як автоматичні рішення для сантехнічних систем, в якості управління освітленням на сходах. Як датчики застосовуються реле рівня, а також реле тиску або витрати. Вони автоматизують роботу насосів водопостачання - протипожежного та господарського.

Роботи різних температурних датчиків, наприклад, електроконтактні термометри призначені для автоматизації функціонування систем центрального опалення, кондиціонування або вентиляції.

Сьогодні є великий вибір електротехнічних пристроїв, тому оснащення свого житла не викликає особливих проблем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ