На лаві підсудних опинився рівнянин,який незаконно збував інформацію з обмеженим доступом

На лаві підсудних опинився рівнянин,який незаконно збував інформацію з обмеженим доступом

01.06.17 08:02 0 529
Рівненською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного жителя м.Рівне, який протиправно втрутився в електронні бази даних та розповсюджував інформацію, яка має обмежений доступ та є власністю держави.

На підставі зібраних доказів встановлено, що ділок, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, несанкціоновано отримав та продавав клієнтам інформацію з бази даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яка використовувалася контролюючими органами для здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства. Свої послуги із надання забороненої інформації чоловік оцінював у 800-1000 грн. Кошти чоловік одержував на картковий банківський рахунок та розпоряджався ними на власний розсуд.

Під час досудового розслідування правоохоронцями було проведено обшук за місцем проживання підозрюваного, в ході якого виявлено та вилучено комп'ютерне обладнання, на якому зберігалася незаконно отримана інформація, а також відповідні документи.

За результатом досудового розслідування підозрюваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 361-2 КК та ч. 2 ст.361-2 КК України (несанкціонований збут та розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, що створені та захищені відповідно до чинного законодавства, вчинені повторно).

Відповідальність за вказані злочини передбачена КК України у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: http://prokuraturamista.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільського ...

КОМЕНТАРІ