В Житомирській області уряд схвалив рішення щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу

В Житомирській області уряд схвалив рішення щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу

01.06.17 11:06 0 564
Черговий крок у дерегуляції будівельного бізнесу. На засіданні Уряду прийняли рішення, які забезпечують виконання революційного закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Так, Законом № 1817 ми скасували такі дозвільні документи як декларацію про початок виконання підготовчих робіт для будівництва. Замість неї створена процедура початку будівництва за повідомленням, яка не дає можливості чиновникам відмовити забудовнику, і яка відтепер буде здійснюватися через електронний сервіс», - зазначив Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко зауважив, що ще одне урядове рішення вносить зміни до низки нормативно-правових, замінюючи категорію складності будівництва на клас наслідків.

«Законом № 1817 ми скасували категорії складності будівництва. З 10 червня 2017 таке поняття, як «категорія складності» буде виключно із законодавства. Ліцензуванню підлягатиме будівництво об'єктів, що за класом наслідків належать до об'єктів з середніми та значними наслідками. Ми вводимо європейський підхід до дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві. Так ми формуємо чесні й прозорі умови для ведення містобудівної діяльності», - наголосив Геннадій Зубко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська школярка ...
Наступна новина: У літній період в Луцьку ...

КОМЕНТАРІ