Буковина: у школярів розпочалися канікули! Нагадуємо,що безпека дітей на дорозі – турбота дорослих

Буковина: у школярів розпочалися канікули! Нагадуємо,що безпека дітей на дорозі – турбота дорослих

01.06.17 09:04 0 898
За участю та з вини дітей, найбільш часто у ДТП попадають діти віком від 6 до 14 років, на цей вік припадає – 60 % від загальної кількості травмованих.

Розпочалися літні шкільні канікули, попереду довготривалий оздоровчий сезон. Маленькі учасники дорожнього руху проводитимуть більше часу на свіжому повітрі. Тож, саме зараз дуже вдалий час для того, щоб повторити зі своїми дітьми Правила дорожнього руху та безпечного поводження на вулично-дорожній мережі. Використовуйте будь-який зручний момент для ознайомлення дітей з правилами вуличного руху, закріплюйте теоретичні знання практикою, навчайте власним прикладом дисциплінованого учасника руху.

Розкажіть дітям до чого призводять неуважність, нехтування правилами безпеки, безвідповідальна та зухвала поведінка та розваги поблизу проїзної частини. Потурбуйтесь також, щоб дитина увечері завжди була помітна на дорозі, особливо поблизу заміських доріг. Щоб водій своєчасно мав змогу помітити пішохода або велосипедиста в темряві, вони задля своєї безпеки обов’язково повинні використовувати світло-відбиваючі елементи.

Окрім цього, нагадайте правила користування громадським транспортом.

Багато відпускників подорожують з дітьми на автомобілі, долаючи не малі відстані до місць відпочинку. Правоохоронці вкотре закликають дорослих подбати про безпеку дітей в салоні автівки, адже малюки потребують особливої турботи та уваги.

Обов’язково ретельно перевірте технічний стан автомобіля, особливо якщо ви плануєте далеку подорож.

При перевезенні дитини в автомобілі забезпечте їй додатковий захист: обов'язково використовуйте ремені безпеки і спеціальні дитячі утримуючі пристрої, не здійснюйте різких маневрів, враховуйте погодні умови під час руху. Пам’ятайте, що перевозити малолітніх пасажирів на передньому сидінні без використання спецзасобів, насамперед, небезпечно, до того ж заборонено Правилами дорожнього руху. Встановіть на задньому сидінні дитяче автокрісло, подбайте, аби воно було надійно закріпленим та відповідало віку дитини.

Під час перевезення дітей старшого віку використовуйте ремені безпеки, втім, зважайте, що стандартні паски розраховані на пасажирів, зростом від 150 см. Тож, аби «дорослий» ремінь безпеки не перетискав дитині шию, доцільно використовувати сидіння-бустер.

Окрім цього, небезпечно залишати дитину в зачиненому авто у спеку. Повітря у салоні нагрівається дуже швидко, тож малеча може не лише отримати тепловий удар, але й загинути. Візьміть із собою у дорогу достатню кількість води. Давайте малечі багато пити. Кожні дві години робіть зупинки, виходьте разом із дитиною з автомобіля, аби малюк відпочив та подихав свіжим повітрям.

Шановні водії, саме від вас залежить життя та здоров’я дитини! Тож, будьте відповідальними та особливо уважними за кермом, неухильно дотримуйтесь ПДР, не перевищуйте швидкісний режим, уникайте ризикованих маневрів, не відволікайтеся від керування на мобільні розмови тощо. Пам’ятайте про те, що поведінку дитини на дорозі передбачити надзвичайно складно, тож обов’язково знижуйте швидкість поблизу пішохідних переходів та міст ймовірної появи юних пішоходів та велосипедистів, аби завжди мати змогу вчасно зупинити автомобіль.

Бережіть себе і своїх дітей, потурбуйтесь, щоб оздоровчий сезон пройшов безпечно та канікули залишили лише приємні спогади!

Відділ ЗБДР УПД ГУНП в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ