Чернівці: Школи естетичного виховання отримають нові музичні інструменти та апаратуру

Чернівці: Школи естетичного виховання отримають нові музичні інструменти та апаратуру

01.06.17 08:00 0 681
Для шкіл естетичного виховання придбають музичні інструменти та обладнання. Кошти на це у межах наявного фінансового ресурсу передбачить управління культури спільно з фінансовим управлінням міської ради. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет.

При формуванні бюджетних запитів на 2017 рік для потреб музичних шкіл було подано бюджетні пропозиції на придбання музичних інструментів: акордеон, віолончель, ударна установка, баян, мікрофонна радіосистема з стійкою, бандури, гітари та акордеони.

Управлінням культури буде здійснюватись систематична робота з покращення матеріально-технічної бази навчальних кабінетів та творчих майстерень шкіл естетичного виховання, продовжиться контроль за станом підготовки шкіл естетичного виховання до початку нового навчального року, проводитиметься моніторинг результатів навчально-виховного процесу педагогічних працівників та їх учнів.

Традиційно відзначать муніципальною стипендією Чернівецької міської ради учнів шкіл естетичного виховання за результатами відмінного навчання та успіхи у їх творчому зростанні. Обдарованих учнів залучатимуть до участі в міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах і фестивалях.

Довідково

У 2016 році з міського бюджету на утримання шкіл профінансовано 17684,5 тис.грн., що становить 54,3% від загальних видатків на утримання всіх закладів культури. До початку нового 2016–2017 навчального року приміщення шкіл естетичного виховання були приведені до належного стану, виконані профілактичні роботи систем опалення та їх котелень, проведені ремонтні роботи у навчальних класах, коридорах, творчих майстернях та технічних приміщеннях, в окремих здійснено заміну покрівель шкіл. На виконання робіт витрачено бюджетних коштів на загальну суму 775,6 тис. грн. З метою сприяння участі у міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалях, конкурсах, оглядах на відрядження учнів та викладачів шкіл у 2016 році профінансовано 33,2 тис.грн. За кошти бюджету розвитку міста, для потреб відділів духових інструментів музичних шкіл №1 і №2 придбано ксилофони, ударну установку та акустичні колонки для музичної школи №3 всього на суму 113,1 тис. грн.

На конкурсах і фестивалях різних рівнів, учнями та викладачами шкіл було здобуто понад 200 перемог. За високі досягнення в навчанні 200 Муніципальних стипендій Чернівецької міської ради отримали учні шкіл на загальну суму 24200 грн.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Плазмоліфтинг: Що це таке?
Наступна новина: В Житомирській області ще ...

КОМЕНТАРІ