Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків – «Чілдрен Кінофест» проходить у Чернігові

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків – «Чілдрен Кінофест» проходить у Чернігові

01.06.17 08:47 0 619
У Чернігові в кіно-культурному мистецькому центрі проходить четвертий щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків – «Чілдрен Кінофест». Цей фестиваль, який триватиме у нашому місті до 4 червня, знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою.

Шляхом прямого голосування глядачів, які перед початком сеансу отримують бюлетень для оцінювання фільму, визначається щорічний фільм-переможець.

Цього року в рамках фестивалю вперше відбудеться показ фільмів, створених дітьми. Десять картин-фіналістів фестивального конкурсу будуть показані 3 червня у столичному кінотеатрі «Київська Русь» у присутності авторів, а Почесне журі обере серед них переможця. Найкращий український дитячий фільм отримає нагороду в розмірі 20 000 грн.

На безкоштовний показ фільмів-фіналістів можна потрапити, зареєструвавшись на сайті фестивалю http://childrenkinofest.com/.

Довідково.

Минулого року третій фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся у 18 містах України, його покази відвідали понад тридцять тисяч юних українців. Минулорічним переможцем фестивалю стала картина «Лапа» режисера Роберта-Адріана Пежо з Угорщини.

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Державного агентства України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка», посольств і культурних представництв країн-учасниць. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Загалом конкурс дитячих фільмів зібрав 125 заявок з усієї України. З них було відібрано по 5 фіналістів у двох категоріях – від 7 до 10 років і від 11 до 14.

Цього року «Чілдрен Кінофест» проходить з 26 травня по 4 червня у 20 містах України, серед яких і Чернігів. Місія фестивалю – популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів до кінотеатру, просування європейських цінностей та підтримка дітей з вразливих соціальних груп.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ