Прем’єр-міністр України пересвідчився у темпах та якості ремонту однієї із основних автомагістралей Тернопільщини

Прем’єр-міністр України пересвідчився у темпах та якості ремонту однієї із основних автомагістралей Тернопільщини

01.06.17 15:50 0 672
Тернопільщина продовжує впевнено йти, задекларованим головою обласної адміністрації Степаном Барною, шляхом – ремонт основних автомагістралей відбувається потужним темпом. Цей напрямок в роботі нашої області відповідає вектору, визначеному на загальнодержавному рівні. В рамках робочої поїздки трьома областями України Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман оглянув 306 кілометр дороги державного значення М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, де активно ведуться ремонтні роботи.

Власне, у тому, що ремонт однієї із основних транспортних артерій Тернопільської області відбувається максимально потужними темпами, і при цьому велика увага приділяється якості робіт, Володимир Гройсман переконався особисто. Під час огляду даної автодороги у нього не виникло зауважень.

«Завдяки нашій співпраці та наполегливості ще торік нам вдалося вийти на ямковий ремонт доріг, – зазначив Прем'єр-міністр під час огляду дороги. – Наразі уже дві третини робіт по багатьох областях завершені. Цього ж року ми перейшли на збільшення фінансування на ремонт доріг. Але хочу підкреслити, що ще дуже багато потрібно зробити. Я переконаний, що при такому підході за кілька років ми вже зможемо вийти на зовсім іншу якість українських доріг. Наразі ж важливі якісні технології, якісні матеріали і максимально ефективне використання ресурсів».

Знаковим є те, за словами Володимира Гройсмана, що торік на ремонт доріг лише у Тернопільській області було виділено 200 мільйонів гривень. Цього ж року ця цифра зросла втричі й становить 600 мільйонів гривень. «У планах також внести пропозицію на розгляд парламенту, щоб розпочати більш масштабний ремонт дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса. Адже це дуже важлива магістраль для України в цілому», – підкреслив Прем'єр-міністр України.

Водночас, як вкотре наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, в області ремонт доріг визначено одним із пріоритетних завдань на найближчі роки.

«Враховуючи те, що умови значно покращилися, нам вдається добре попрацювати в напрямку реалізації проекту щодо будівництва дороги у напрямку Тернопіль-Дубно. Ця ділянка дороги є однією із найдовших на території області й однією із найбільш важливих. Щонайменше 17 тисяч одиниць транспортних засобів проходить за добу по цій дорозі. Станом на ми маємо 128 млн. грн. із державного бюджету, 128 млн. грн. – це кредитні кошти і 58 млн. грн. – це перевиконання індикативних платежів митних зборів. Ці всі кошти будуть спрямовані на ділянку дороги Тернопіль-Дубно. Важливо, що ми маємо у цьому підтримку держави, зі свого ж боку комбінуємо різні джерела фінансування. Саме тому кожен світловий день має бути використано максимально ефективно, щоб досягти поставленої мети», – зазначив Степан Барна під час огляду автошляху.

За словами, керівника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдана Юлика, протяжність дороги Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече територією Тернопільської області складає 80,6 км. У 2015-16 роках було відремонтовано ділянку протяжністю 7,91 км. З початком сприятливих погодних умов ремонтні роботи відновилися. Наразі, за словами Богдана Юлика, у найближчих планах відремонтувати наступні 35 км - фінансування на даний відрізок є. «Щоб відремонтувати дорогу М-19 повністю, потрібно дофінансувати ще 28 км дороги, а це близько 280 мільйонів гривень. Наразі на даній ділянці дороги триває поточний середній ремонт. На об'єкті задіяно – 33 одиниці техніки, щоденно працюють понад 60 робітників», - уточнив він.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку інформація ...
Наступна новина: Види сонячних ...

КОМЕНТАРІ