Степан Барна зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні

Степан Барна зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні

01.06.17 13:51 0 532
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні паном Уле Тер'є Хорпестадом та радником з питань розвитку Посольства Королівства Норвегії в Україні Петтером Бауком. Під час зустрічі обговорили можливості залучення норвезьких інвестицій на Тернопільщину, а також про посилення співпраці між обома сторонами, як з боку Тернопільської області, так з боку Норвегії.

«Хочемо подякувати Норвегії за державницьку позицію щодо підтримки територіальної цілісності нашої країни. Розумію, що позицію, яку ви займаєте у питаннях торговельної блокади Росії, завдає вам збитків. Саме тому ми зацікавлені компенсувати вам це через торговельно-економічні відносини між Норвегією та Тернопільщиною і посилити відповідно нашу співпрацю. Водночас нагадаю, що Тернопільська область знаходиться в центрі Західної України. В нас добрий логістичний зв'язок із сусідніми країнами – Румунією, Польщею та Білоруссю. А тому Тернопільщина чекає інвесторів», – наголосив Степан Барна.

При цьому він додав, що Тернопільщина – це стабільний регіон. Тут можна добре працювати з точки зору створення комфортних умов для бізнесу та для потенційних інвесторів. «Ми поставили собі за мету доносити одну ключову позицію: будь-який інвестор у Тернопільській області, котрий платить податки, створює робочі місця, піднімає середню заробітну плату буде отримувати повну підтримку і повну співпрацю з боку органів державної влади. Ми й надалі активно працюємо в напрямку реалізації спільних проектів щодо залучення інвестицій. Перш за все йдеться про заходи в сфері альтернативної енергетики. У нас є уже проекти кількох іноземних компаній щодо будівництва сонячних батарей і вітрових електростанцій. Цікавим є проект із будівництвом енергетичної ферми, що реалізовується у Борщові. Саме тому ми готові створювати умови як для промоції Тернопільської області в Норвегії, так й інвестиційної привабливості Норвегії у Тернопільській області» – підкреслив Степан Барна.

Цілковиту підтримку Україні в питаннях захисту й збереження територіальної цілісності та незалежності, а також європейський вибір країни висловив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні пан Уле Тер'є Хорпестад.

За його словами, Норвегія готова сприяти Тернопільщині у кількох напрямах, зокрема, які стосуються розвитку енергоефективності та адаптації у сфері торгівлі до європейських стандартів.

«Тернопільська область динамічно розвивається. Тут знають як працювати з іноземними інвесторами і як створювати привабливий інвестиційний клімат, а це не може не тішити. Сподіваються, що надалі наша співпраця буде набагато тіснішою. А ідея про те, щоб у Тернопільській області провести дні Норвергії, а це відповідно дні норвезької культури та норвезького підприємництва, дуже хороша. Нам приємно також, що ми отримали від вас підтримку в реалізації проекту у Борщівському районі, адже це буде мати велику користь не лише для Борщівщини, але й для області загалом», – наголосив пан Уле Тер'є Хорпестад.

На зустрічі також були присутні заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу облдержадміністрації Віталій Сікіринський та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ