У Тернополі відбулася соціально-просвітницька акція «Життя без тютюну»

У Тернополі відбулася соціально-просвітницька акція «Життя без тютюну»

01.06.17 09:20 0 1079
З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням у Тернополі на площі біля Тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, а також на вулиці Гетьмана Сагайдачного 31 травня відбулася соціально-просвітницька акція «Життя без тютюну». Захід був проведений Тернопільським обласним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Його мета — підвищення рівня здоров'я, популяризації здорового і безпечного способу життя серед дітей та молоді, поширення знань про шкідливість тютюнопаління, інформування про наслідки споживання тютюну, пасивного впливу тютюнового диму на сторонніх, привернення уваги громади до проблеми поширення тютюнопаління.

Під час акції «Життя без тютюну» спеціалісти центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та організацій-партнерів провели: обмін цигарок на цукерки; бліц - опитування «Що ви знаєте про залежність від тютюну?»; інформаційний майданчик на тему «Без здоров'я неможливе щастя»; провели заміри артеріального тиску, а також розповсюджувалися інформаційні листівки.

До проведення заходу були залучені: Тернопільський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, комунальна установа Тернопільської обласної ради «Центр здоров'я», Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Тернопільський державний педагогічний університет ім. В.Гнатюка.

Довідково:

Всесвітній день боротьби? з тютюнопалі?нням встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: фестиваль спорту ...
Наступна новина: План заходів святкування ...

КОМЕНТАРІ