Тернопільська школярка Вероніка Кондратенко здобула «бронзу» чемпіонату Європи з боротьби

Тернопільська школярка Вероніка Кондратенко здобула «бронзу» чемпіонату Європи з боротьби

01.06.17 10:56 0 531
Юна тернополянка Вероніка Кондратенко стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи серед школярів з жіночої боротьби у ваговій категорії до 32 кг. У вирішальних сутичках наша землячка поступилася спортсменкам з Туреччини та Росії. Для перемоги над турчанкою Вероніці забракло одного балу, який суперниця виборола в останні 10 секунд бою. Збірна України дівчат, у підсумку набравши 78 очок, виборола перше загальнокомандне місце і завоювала титул чемпіонів Європи-2017. Друге місце посіла турецька команда – 72 очки, третіми були росіянки – 69 очок, на четвертому місці – білоруська збірна – 49 очок, п'яті – представниці Румунії – 42 очки. Далі в турнірній таблиці йдуть Італія, Угорщина, Молдова, Естонія, Іспанія, Литва, Польща, Сербія, Хорватія та Болгарія.

Чемпіонат Європи U-15 зі спортивної боротьби серед школярів до 15 років у цьому році проходив вперше у столиці Сербії – місті Белграді. Загалом у змаганнях взяли участь 22 збірних європейських країн. Варто зазначити, що тернополянка принесла українській збірній 8 очок, без яких команді неможливо було би вибороти чемпіонський титул для України, відтак внесла свою вагому лепту в перемогу нашої команди.

Бронзова призерка Чемпіонату Європи Вероніка Кондратенко є вихованкою Тернопільської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 та членом Спортивного клубу імені Богдана Сцібайла «ГалТер'S», навчається юна атлетка в Тернопільській загальноосвітній школі №17, де у борцівському залі цієї школи її тренує батько Сергій Кондратенко.

Для поїздки нашої спортсменки на ці престижні європейські змагання посприяли Тернопільський обласний осередок Асоціації спортивної боротьби, Тернопільська обласна Федерація вільної боротьби, управління фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, управління у справах сім'ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради та приватні спонсори, за що їм щира подяка від СК ім.Богдана Сцібайла «ГалТер'S», - наголошує президент клубу Ігор Сцібайло.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області уряд ...

КОМЕНТАРІ