Для працівників ЦНАПів та представників територіальних громад Тернопільщини відбувся навчальний семінар

Для працівників ЦНАПів та представників територіальних громад Тернопільщини відбувся навчальний семінар

02.06.17 09:56 0 636
Високу оцінку роботі Тернопільського й Заліщицького ЦНАПів дав заступник директора департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Палазов, який у рамках Інвест-форуму побував на Тернопільщині. Про це повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник під час семінару на тему: «Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізації повноважень з надання адміністративних послуг», що відбувся 31 травня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

«У рамках децентралізації на Тернопільщині створена найбільша кількість об'єднаних територіальних громад, в яких також успішно діють Центри надання адміністративних послуг», — зазначила Галина Воляник.

Відтак у вказаному навчальному заході взяли участь керівники й адміністратори ЦНАП РДА, міст обласного підпорядкування та об'єднаних територіальних громад. А також керівники та службовці об'єднаних територіальних громад, структурних підрозділів і органів влади, які безпосередньо задіяні у наданні послуг.

Під час даного заходу учасники обговорили проблемні питання, що виникають при діяльності центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), створення та вдосконалення діяльності діючих центрів надання адміністративних послуг з урахуванням досвіду кращих практик, законодавчі зміни в сфері надання адмінпослуг та децентралізацію системи надання ряду адміністративних послуг (з питань державної реєстрації, послуг з оформлення та видачі паспортів для громадян, соціальних послуг тощо). Окрім цього, перейняли корисний досвід на прикладі діяльності ЦНАПів м. Луцьк, Волинської області та Шумської громади.

З державною політикою щодо створення і розвитку центрів надання адміністративних послуг, зокрема в об'єднаних територіальних громадах, присутніх ознайомив начальник відділу розвитку системи надання адмінпослуг департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Каменчук. Також він розповів про передбачені та очікувані зміни в законодавстві у сфері надання адмінпослуг, а також забезпечення ефективної діяльності ЦНАПів.

Про перспективи щодо покращення системи надання адміністративних послуг та забезпечення діяльності ЦНАП, інформував заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук. Крім цього, він розповів про методичні напрацювання та можливості щодо залучення міжнародної технічної допомоги для створення та розвитку ЦНАП, а також покращення надання адміністративних послуг в цілому.

Враховуючи спостереження та напрацювання щодо можливостей фінансування та діяльності ЦНАП, заступник голови правління Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор Бригілевич виступив з пропозицією для обговорення питання щодо необхідності створення міськрайонних ЦНАП (Центрів з надання адмінпослуг широкого спектру та належної якості).

За результатами семінару проведено анкетування учасників семінару, за підсумками якого узагальнили пропозиції щодо покращення ситуації з надання адміністративних послуг та діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Семінар відбувся за фінансової підтримки Фонду Фрідріха Наумана в Україні, а також сприяння Центру політико-правових реформ (м. Київ) та Центру досліджень місцевого самоврядування (м. Львів).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ