На Рівненщині припинено незаконне видобування піску на території недіючого кар’єру

На Рівненщині припинено незаконне видобування піску на території недіючого кар’єру

02.06.17 08:34 0 580
У межах розслідування кримінального провадження працівники прокуратури Рівненської області спільно із слідчими СУ ГУНП в області та УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України вдруге виявили та припинили незаконний видобуток піску, який видобувався у промислових об'ємах.

Місцем нелегального видобування корисної копалини став недіючий кар'єр у Костопільському районі.

За результатами проведених заходів 30.05.2017 правоохоронці вилучили знаряддя вчинення злочину: 1 екскаватор, 1 земснаряд, який використовувався для намивання піску, а також інша техніка.

На даний час триває досудове розслідування за фактом порушення правил охорони або використання надр, вживаються заходи до встановлення винних осіб (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.240 КК України).

В рамках досудового розслідування скеровано клопотання до суду про арешт важкої техніки, яка була залучена до незаконного видобутку корисних копалин. Прокуратура області спільно із правоохоронними органами продовжує вживати принципові заходи, направлені на припинення незаконного видобування корисних копалин на території області.

Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді штрафу від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькою місцевою ...
Наступна новина: Співчуття Сергія Надала з ...

КОМЕНТАРІ