Рівненщина: на засіданні міжвідомчої робочої групи у прокуратурі області обговорили питання із протидії незаконній рубці лісу

Рівненщина: на засіданні міжвідомчої робочої групи у прокуратурі області обговорили питання із протидії незаконній рубці лісу

02.06.17 09:03 0 544
Надзвичайно актуальною для нашого регіону є проблема незаконної порубки та реалізації лісу. Наслідки знищення та розкрадання цього зеленого багатства є вражаючими, а пов'язані з цим незаконні оборудки призводять до чималих втрат державного бюджету.

Тому одне із головних завдань, яке поставлено перед правоохоронними органами держави, зокрема й Рівненської області, - скоординована робота щодо виявлення та попередження махінацій із лісом.

Питання протидії незаконним оборудкам з лісодеревиною на території регіону обговорено 31.05.2017 на черговому засіданні міжвідомчої робочої групи під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана.

В роботі цієї наради взяли участь представники силових відомств та органів державного контролю Рівненщини, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

З початку року правоохоронні органи Рівненської області розпочали 68 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України). Накладено арешт на транспортні засоби, вилучену лісодеревину об'ємом майже 1 тис кубометрів, фінансово-господарську документацію.

Такі дані були озвучені на нараді за результатами роботи спільної міжвідомчої робочої групи (яка утворена і діє з серпня 2016 року) з числа працівників прокуратури, поліції, управління СБУ, митних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

Було відзначено результативність роботи правоохоронців з реалізації вилученої лісодеревини та звернення коштів в дохід держави.

Зокрема, як приклад, було наведено кримінальне провадження, під час розслідування якого за ініціативи прокуратури судом надано дозвіл на реалізацію речових доказів, а саме деревини загальним об'ємом 210 кубометрів, з яких на даний час реалізовано 61 кубометр лісу на суму 86 тис грн.

Також вже скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із лісничих, через службову недбалість якого зрубано дерева на суму 250 тис грн. Тепер долю обвинуваченого вирішить суд.

В подальшому правоохоронні органи Рівненської області мають працювати у такому ж наступальному русі з метою зупинення лісових махінацій та злочинних схем. З такими словами звернувся до присутніх учасників наради заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан. Він звернув увагу на необхідності активізації роботи на даному напрямі з метою попередження лісопорушень на об'єктах природно-заповідного фонду, а також відшкодування збитків, завданих самовільними рубками лісів.

Задля удосконалення шляхів вирішення наявних проблемних питань, зупинення незаконних «чисток» лісового масиву, а також його незаконного експорту, діяльність усіх служб зорієнтовано на реальну протидію з цими негативними явищами.

Усі учасники міжвідомчої робочої групи висловили пропозиції до плану дій та визначили конкретні шляхи її подальшої роботи, необхідні для ефективного захисту лісових ресурсів на території області.

Прокуратура Рівненської області звертається до небайдужих громадян з проханням сприяти правоохоронним органам та повідомляти їм про факти розкрадання лісів з метою досягнення ефективних результатів у боротьбі зі злочинами у сфері довкілля.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ