Ювенальні прокурори Закарпаття захищають права дітей в умовах законодавчих змін       

Ювенальні прокурори Закарпаття захищають права дітей в умовах законодавчих змін    

02.06.17 09:31 0 618
Захист підростаючого покоління є одним із пріоритетних в організації прокурорської діяльності. Ювенальними прокурорами області вживаються комплексні заходи щодо захисту прав дітей у кримінальному провадженні, при підтриманні публічного обвинувачення, виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні інших заходів примусового характеру, а також представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства тощо.

До прикладу, реалізуючи представницькі повноваження у сфері охорони дитинства цього року пред’явлено до Закарпатського окружного адміністративного суду 7 позовів про визнання протиправною бездіяльності органів місцевого самоврядування з питань забезпечення проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих спортивних та інших майданчиків.

На даний час два позови місцевих прокуратур розглянуто та задоволено. Крім того, реагуючи на виявлені прокуратурою порушення, вже у ході судового розгляду деякі органи місцевого самоврядування вживають заходів щодо створення безпечних та належних умов проведення дітьми дозвілля. Так, в обласному центрі паспортизовано 168 спортивних та дитячих майданчиків, внесені зміни до Програми будівництва дитячих та спортивних майданчиків.

Загалом органами прокуратури області у поточному році пред’явлено 12 позовних заяв, судами задоволено 14 позовів.

Крім того, під час здійснення своїх повноважень ювенальними прокурорами приділяється особлива увага дотримання конституційних прав дітей у кримінальному провадженні, стану профілактики підліткової злочинності. Забезпечено процесуальне керівництво в 107 кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх. Рішення про їх закриття за реабілітуючими підставами не приймалися. До суду направлено 81 обвинувальний акт, з яких 4 – з угодами про примирення та визнання винуватості.

Постійно у полі зору органів прокуратури області перебувають питання дотримання прав дітей при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів.Зокрема щодо проведення належної профілактичної роботи з особами, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі, усунення порушень з питань застосування до підлітків законодавства України про адміністративні правопорушення, створення належних умов утримання неповнолітніх ув’язнених у місцях несвободи, виплат їм передбачених сум допомоги тощо.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі пройшла ...

КОМЕНТАРІ