У Чернігові на колегії Міністерства молоді та спорту України мова йшла про молодіжну політику,патріотичне виховання та євроінтеграцію

У Чернігові на колегії Міністерства молоді та спорту України мова йшла про молодіжну політику,патріотичне виховання та євроінтеграцію

02.06.17 10:52 0 536
Гімн України у виконанні бандуристки та солістки Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера Світлани Ніконорової прозвучав у Чернігівській міській раді на початку виїзного засідання колегії Міністерства молоді та спорту України.

У засіданні Колегії взяли участь Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Державний секретар Міністерства Олег Немчінов, заступник Міністра Олександр Ярема, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту та туризму Микола Величкович, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч та голова обласної ради Ігор Вдовенко. Крім того, серед почесних гостей були народні депутати України Сергій Березенко, Анна Романова та Олег Петренко, Надзвичайний і Поважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Чернігівську міську раду на засіданні Колегії представляв начальник управління молоді та спорту Андрій Дериземля.

На початку засідання Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов урочисто вручив державні нагороди та відзнаки профільного Міністерства за вагомий вклад у розвиток спорту та молодіжної політики. Серед нагороджених - Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Після затвердження порядку денного присутні вшанували хвилиною мовчання Любомира Гузара – єпископа Української Греко-Католицької церкви, кардинала Католицької церкви, який вчора помер.

Порядок денний засідання складався з питань: реалізація молодіжної політики в умовах децентралізації, практичні аспекти впровадження національно-патріотичного виховання серед дітей та молоді, діяльність Мінмолодьспорту на напрямі єврпопейської інтеграції та міжнародного співробітництва у молодіжній сфері та сфері фізичної культури і спорту.

Перед присутніми зі вступним словом виступив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він наголосив, що децентралізація влади - одна з тих стратегічно важливих та системних реформ, яка втілюється в життя у рамках реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Україна, як і будь-яка європейська держава – це не лише столиця, це ціла плеяда міст і містечок зі своєю історією, характером та колоритом.

- Саме на місцях краще зрозуміло, як вирішити проблемні питання, що накопичувалися десятками років. Для цього потрібне бажання, політична та управлінська воля, усвідомлення відповідальності за порядок у власній хаті та, найголовніше – ресурси. За останні роки на місця було спрямовано реальний та солідний фінансовий ресурс. А саме, мільярди гривень щорічно. Тільки за перші чотири місяці 2017 року місцеві бюджети зросли на 14,5 мільярди гривень. */blockquote

*/blockquote

Від того, наскільки ефективно органи місцевого самоврядування та об'єднані територіальні громади скористаються цим ресурсом, новими повноваженнями та можливостями для розвитку, які дає децентралізація, - без перебільшення залежить успіх всієї України. Для мене, як міністра відповідального за державну молодіжну політику, є цілком очевидним, що жодні позитивні зміни на рівні країни та громади неможливі без активної участі молоді, - зазначив Міністр. */blockquote

*/blockquote

Крім того, він висловив переконання, що найкраща інвестиція – це інвестиція у людський капітал, наше неймовірно талановите та енергійне молоде покоління.

В ході засідання заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема розповів про реалізацію молодіжної політики в умовах децентралізації. За його словами, найголовнішою метою є формування сприятливих умов для всебічного розвитку та реалізації молодіжної політики. Стратегічними завданнями Міністерства молоді та спорту є розроблення та впровадження концепції реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації; методології формування єдиного молодіжного простору на регіональному, субрегіональному, локальному рівнях, що сприятиме поширенню кращих практик роботи з молоддю; моделі функціонування гуманітарного округу, що базується на міжсекторальному підході. У рамках зазначених завдань виокремлено основні напрями реалізації молодіжної політики на рівні громад - кадрове забезпечення, розвиток молодіжної інфраструктури, зокрема, молодіжних центрів, належне фінансування молодіжної роботи, а також залучення молоді до процесу ухвалення рішень.

Олександр Ярема також повідомив, що зараз в нашій державі вже існує багато успішних практик створення та функціонування молодіжних центрів у різних населених пунктах, зокрема, Верховині, Доброславі, Дніпрі, Запоріжжі, Краматорську, Кропивницькому тощо.

Під час обговорення цього питання Надзвичайний і Поважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та заступник директора Департаменту у справах молоді при Міністерстві соціального захисту та праці Литовської Республіки Йозас Мельджукас ознайомили присутніх з реалізацією молодіжної політики в Литві, яка базується на державно-приватному партнерстві.

Завершилося засідання Колегії прес-брифінгом, під час якого Ігор Жданов відповів на запитання журналістів.

Довідково.

Під час Колегії було апробовано проект U-Report, за допомогою якого проводилося опитування учасників засідання через безкоштовні SMS-повідомлення стосовно важливих та актуальних тем молодіжної політики.

U-Report - міжнародний проект, який впроваджує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в партнерстві з Мінмолодьспортом. У рамках проекту молодь висловлює свою думку на важливі теми, у першу чергу, щодо молодіжної політики. Це відбувається за допомогою технології збору даних у реальному часі через SMS-повідомлення та соціальні мережі. Молоді люди добровільно приєднуються та щотижня відповідають на актуальні запитання у коротких опитуваннях. U-Report вже об'єднав понад 3 млн молодих людей у 35-ти країнах світу. В Україні до проекту приєдналось 32 тис. молодих людей, щоб висловлювати свою думку на важливі для них теми.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Які ремонтні роботи за ...

КОМЕНТАРІ