Ігор Вонс: З коштів Фонду Регіонального розвитку в першу чергу фінансуватимуть проекти з енергоефективності

Ігор Вонс: З коштів Фонду Регіонального розвитку в першу чергу фінансуватимуть проекти з енергоефективності

02.06.17 09:08 0 740
Завершився перший етап щодо відбору проектів, які фінансуються за кошти Державного Фонду Регіонального розвитку. Цього року конкурс проходить у два етапи. Загалом на розгляд спеціальної комісії подано 279 проектів на загальну суму понад 900 млн. грн. Що ж до індикативного обсягу коштів ДФРР на 2017 рік у Тернопільській області передбачено всього 115 млн. 198 тис. грн. Про це зазначив заступник голови, керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс в ефірі програми «Позиція», що виходить на «Radio ROKS» щосереди о 14:00.

За його словами, що стосується відбору проектів, то Мінрегіоном були поставлені деякі пріоритетні моменти. Зокрема, цього року по 10% від загальних коштів повинно бути направлено на енергоефективність щодо об'єктів у галузях медицини та освіти. Ще 10% мають бути спрямовані на проекти спортивної інфраструктури і 10% – передбачено на центри надання адміністративних послуг. При цьому, серед пріоритетів були також перехідні об'єкти, які не встигли завершити у минулому році.

«Серед важливих проектів, які були подані, варто назвати будівництво веслувального каналу. Це спільний проект обласної адміністрації та міста Тернопіль. Адже 60% на цей проект передбачено із Державного Фонду Регіонального розвитку, а 40% – із бюджету Тернополя. Цей проект буде перспективним, адже він матиме вплив не тільки в масштабах області, а й усієї країни. Власне, подібний спортивний об'єкт функціонує лише в Дніпровській області. У нас буде другий. Але враховуючи те, що він буде новий і сучасний, враховуючи розташування нашої області, то його можна буде використовувати як для тренування місцевих спортсменів, так і для тренування олімпійської збірної, а також для проведення міжнародних змагань», – зазначив Ігор Вонс.

Водночас, як він зауважив, серед важливих проектів, що пройшли перший етап відбору, є реконструкція й утеплення фасаду першої гімназії у Тернополі. Також зроблено акцент на опорних школах, які мають бути не лише ефективними, а й енергоефективними, задля економії коштів на енергоресурси. Щодо спортивних об'єктів, як наголосив Ігор Вонс, то в Збаражі планується збудувати спортивний комплекс для ігрових видів спорту із глядацькими трибунами. І якщо цей проект буде користуватися популярністю і виправдає себе, то такі спортивні комплекси побудують у кожному місті.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На контролі прокуратури ...

КОМЕНТАРІ