Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці (програма прощі)

Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці (програма прощі)

02.06.17 12:37 0 550
Близько 100 тис. паломників очікують на прощі в Зарваниці цього року. Про це повідомив 1 червня під час засідання організаційного комітету з питань проведення Загальнонаціональної прощі у с. Зарваниця Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк).

«Цьогоріч Загальнонаціональна проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир в Україні. Ми очікуємо паломників з-за кордону та з різних міст України – з Києва, Донеччини, Херсонщини, Полтавщини, Вінничини», - наголосив Архиєпископ і Митрополит Василій.

Він повідомив, що у п`ятницю, 14 липня, вирушить колона прочан від Архикатедрального Собору НЗПБ. Впродовж руху паломників, їх супроводжуватимуть машини Державтоінспекції та швидкої допомоги. На маршрутах руху прочан будуть діяти в посиленому режимі медичні пункти, розташовані у стаціонарних медустановах відповідних сіл та селищ.

У суботу, 15 липня, Блаженніший Святослав та кардинал Леонардо Сандрі зустрінеться з молоддю. Традиційно буде похід зі свічками до чудотворного місця.

«Зважаючи на те, що очікувана кількість паломників є доволі великою, а також на важливість цієї події, всі, хто причетний до організацій прощі мають докласти максимум зусиль, щоб забезпечити високий рівень її проведення», - зауважив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Під час наради обговорили питання водопостачання, пожежної безпеки, охорони, волонтерів, ремонту доріг тощо. За підсумками наради голова обласної державної адміністрації дав відповідні доручення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міжнародний день захисту ...

КОМЕНТАРІ