Степан Барна: Важливо,щоб діти щодня відчували підтримку кожного із нас (фото,відео)

Степан Барна: Важливо,щоб діти щодня відчували підтримку кожного із нас (фото,відео)

02.06.17 09:30 0 590
Вже третій рік поспіль на Тернопільщині з нагоди Міжнародного дня захисту дітей проводиться обласний марафон «З турботою про дитину». Даний марафон здійснюється в рамках виконання заходів обласної програми запобігання соціальному сирітству, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2017-2021 роки. Щороку до участі у заходах марафону запрошуються діти з різних пільгових категорій: діти-сироти, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, чиї батьки є учасниками АТО, діти з особливими потребами, а також діти з інтернатних закладів області. Цьогоріч у святкових та розважальних заходах марафону взяти участь запросили понад 160 дітей з усієї області, які перебувають у складних життєвих обставинах та дітей

з особливими потребами. Привітали діток зі святом у «Подолянах» голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

«Найважливіше, щоб свято дитини було не лише 1 червня, а й кожен день. Це потрібно для того, аби Україна була квітучою, доброю, сильною, а з дітей виросли великі люди. Адже за дітьми майбутнє нашої держави. Саме тому наш обов'язок організовувати дозвілля й відпочинок для наших дітей. Цього року ми виділили більше шести мільйонів гривень на їхнє оздоровлення в оздоровчих таборах Тернопільської області. Дуже важливо, щоб діти щодня відчували піклування кожного із нас. Відтак, бажаю всім діткам, щоб у них була батьківська любов і піклування один про одного. Вірю в те, що ми виховаємо в нашій області майбутніх патріотів, депутатів, прем'єрів і президентів. Потенціал ми маємо, бо в нас найкращі діти», – підкреслив Степан Барна.

Водночас, як зауважив начальник Служби у справах дітей Тернопільської ОДА Ростислав Дрозд, призначення даного свята полягає в тому, щоб привернути увагу суспільства до проблем дітей, а дітям створити умови для отримання добрих вражень від забав, розваг та від концерту.

«Щороку на свято ми запрошуємо різні соціальні категорії дітей. У 2015 році це були близько 300 дітей – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти, чиї батьки загинули в зоні АТО. У 2016 році на свято були запрошені діти учасників АТО, а цього року ми запросили дітей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, а також діти з особливими потребами. Власне, ми вже традиційно співпрацюємо з «Подолянами», а тому щиро вдячні їм за допомогу у проведенні заходу у такому форматі. для дітей передбачена насичена й цікава програма – зустріч із керівництвом області, святковий концерт, зустріч дітей із керівником благодійного фонду «Подоляни» Тетяною Чубак. Сьогоднішній день також співпав із датою народження благодійного фонду «Подоляни». Після концерту для дітей передбачені розваги – боулінг, дитячий іграшковий центр «Мадагаскар», буде зустріч з поліцейськими, а на завершення – прем'єрний мультфільм у 3D-форматі», – зазначив Ростислав Дрозд.

При цьому, за його словами, свято для дітей відбувається не лише в обласному центрі, а й у районах та в містах обласного значення. Паралельно протягом дня у Тернополі також відбуваються такі заходи: пізнавально-розважальне свято «Зростаймо під сонцем України» в обласній бібліотеці для дітей; урочиста програма для дітей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах «Посмішки, заради яких варто жити» в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації; святкова вистава для дітей пільгових категорій у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки. У Кременці відбувається обласний фестиваль танцю «БОНА DANCE» та інші заходи з відзначення Міжнародного дня дітей в районах і містах області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: незаконною ...
Наступна новина: Ювенальні прокурори ...

КОМЕНТАРІ