Утеплення зовнішніх стін фасаду будинку

Утеплення зовнішніх стін фасаду будинку

02.06.17 12:22 0 1741

Тенденція останніх років говорить всім жителям нашої держави про вигоду будівництва енергоефективних будинків. Варто визнати: квартплата вже знижуватися не буде, вартість утримання будинку невблаганно збільшується саме за рахунок його опалення і витрати електроенергії. Описані вище причини роблять утеплення фасаду обов'язковим етапом при будівництві практично всіх будинків, адже це вкладення в майбутнє.

Але це не єдина причина. Грамотно утеплений зовні фасад збільшує довговічність будинку за рахунок зменшення глибини частини стіни, що промерзає і відведення зайвої вологи з поверхні фасаду, здатної руйнувати навіть найстійкіші породи каменю. Крім того, на сухих стінах не розмножуються мікроорганізми, не з'являється цвіль і грибок.

Утеплення фасаду краще проводити в процесі всіх робіт, пов'язаних з обробкою і благоустроєм фасаду. Пов'язано це з тим, що монтаж утеплювача не вимагає особливих фізичних витрат, так як одночасно закладається в простір між стінами фасаду і безпосередньо фінішною обробкою. Даний фактор сприяє значному зменшенню вартості процесу утеплення фасаду.

До речі, в Україні придбати якісні матеріали, що виготовляються на сертифікованому виробництві для утеплення фасадів будинків можна на сайті компанії "Термосистем Украина": http://termosystem.com.ua. Виробник дає гарантію на свою продукцію, безкоштовні консультації, а також є можливість відправки зразків.

На сьогодні, найпопулярнішими утеплювачами фасадів є:

  • пінопласт;
  • мінеральна вата в плитах;
  • мінеральна вата в рулонах;
  • «еко-вата».

Пінопласт

Утеплення пінопластом є найбільш підходящим варіантом для зовнішнього утеплення фасаду при обробці нежитлових приміщень, хоча і як теплоізоляція для житлових будинків теж має право бути.

Пінопласт має відносно невисоку вартість, і є найекономічнішим варіантом при утепленні складських, торгових та офісних приміщень. Невелика вага, тверда поверхня і рівні краї значно спрощують процес утеплення фасаду будинку. Він має значний термін експлуатації за рахунок високої щільності, не скачується і не просідає.

Дешеві види фасадного пінопласту погано пропускають пар і повітря, в слідстві чого можуть створити в будинку ефект перебування в пластмасовому стакані.

Мінеральна вата в плитах

Це найбільш поширений матеріал при зовнішньому утепленні фасаду в приватних житлових будинках. Монтаж плит не трудомісткий і підходить для більшості видів обробки фасадів, будь то штукатурка, венфасад, сайдинг.

Мінеральні плити не горючі. Не токсичні. Мають хорошу пропускну здатність повітря і пари, що є важливим показником для фасаду, що забезпечує комфортний мікроклімат в житлових будинках. Утеплювач не схильний до гниття, в ньому не заводяться гризуни, цвіль або грибок. При утепленні фасаду будинку мінватою додатково утворюється надійний бар'єр від звуку і шуму. Плюс матеріал простий в монтажі.

Утеплення зовнішніх стін дешевим утеплювачем або з порушеннями технологій може дати незначну усадку матеріалу або просісти при надлишку вологи.

Мінеральна вата в рулонах

В основному цей матеріал застосовується для утеплення будинку зсередини, але можливий монтаж і зовні будинків, не призначених для постійного проживання.

Мінеральна вата в рулонах м'якша, ніж в плитах (зручна для утеплення складних по конфігурації приміщень). Екологічна. Має невисоку вартість відносно мінеральної вати в плитах за рахунок меншого обсягу і товщини самого утеплювача, при цьому сировина в рулонному і плитковому утеплювачах практично не відрізняється.

За рахунок невисокої товщини утеплювача будинок буде менш захищений від холоду, ніж у випадку з плитковим мінеральним утеплювачем або пінопластом.

«Еко-Вата»

Утеплення фасаду будинку можливо за допомогою задування спеціальної утепляючої піни, виробленої з целюлози. Зовнішнє утеплення стін ЕКО-ВАТОЮ можна робити як в процесі обробки будинку, так і після.

Целюлозний утеплювач має відносно невисоку вартість, проте сам процес утеплення вимагає участь кваліфікованих фахівців і застосування спеціального обладнання та інструменту. Варто зазначити: утеплення фасаду ЕКОВАТОЙ характеризується рядом переваг (екологічність вихідної сировини, відсутність швів і порожнеч, вологостійкість, пожежобезпечність, біостійкість, значний термін експлуатації, гнучкість при монтажі).

Послідовність утеплення дерев'яного будинку:

  1. Обробка існуючих стін дерев'яного фасаду антисептиком (бажано в два шари);
  2. Монтаж каркаса обрешітки з дерев'яного бруска або фасадного металопрофілю;
  3. Під каркасом обрешітки або між рейками закладується утеплювач;
  4. Поверх утеплювача за допомогою будівельного степлера або фасадними саморізами до брусків кріпиться гідроізоляційна плівка швами внакладку;
  5. Фінішним шаром є безпосередньо обшивка з будь-якого матеріалу (сайдинг, блок-хаус, імітація бруса, будь-які інші фасадні панелі).

Послідовність утеплення стін фасадів будинків з газосилікатних блоків, цегли, бетону:

  1. Демонтаж старої обробки (при необхідності), чистка фасаду від пилу, бруду, нальоту;
  2. Вирівнювання стін;
  3. Грунтовка фасаду;
  4. Монтаж теплоізоляції;
  5. Армування;
  6. Грунтовка під фінішний шар;
  7. Оштукатурювання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: З 1 червня у Чернігові ...
Наступна новина: Тернопільщина готується до ...

КОМЕНТАРІ