Завдяки прокуратурі Вінницької області виявлено та затримано контрабандистів

Завдяки прокуратурі Вінницької області виявлено та затримано контрабандистів

04.06.17 12:29 0 621
Двоє мешканців м. Вінниці та житель м. Києва, діючи за попередньою змовою, налагодили контрабандне переміщення на територію України психотропних речовин з метою їх подальшого збуту.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи розробили злочинну схему, згідно якої з Києва здійснювалось замовлення особливо небезпечних психотропних речовин з закордону, з адресою доставки на поштову скриньку, яка знаходилась та винаймалась під вигаданим прізвищем у Вінниці.

Так, на виконання розробленого злочинного плану, житель м. Києва, замовив з Нідерландів особливо небезпечну психотропну речовину – MDMA у вигляді пігулок (загалом 103 шт.) із зображенням мультиплікаційного персонажу «Посіпаки». Зазначена психотропна речовина, з метою контрабандного переміщення через митний кордон України, переправлялась у чорному запаяному поліетиленовому пакеті.

Завдяки спільним скоординованим діям працівників прокуратури Вінницької області та Управління служби безпеки України в регіоні, психотропні засоби перехоплено та встановлено дійсних осіб, які повинні були їх отримати на території України.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій, в тому числі 7 одночасних обшуків, які відбувались на території Вінницької області та міста Києва, задокументовано фактичні обставини вчиненого злочину, та в процесуальному порядку затримано 2 особи, яким оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Довідково: ч. 2 ст. 305 КК України – контрабанда особливо небезпечного психотропного засобу, тобто його переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчинене за попередньою змовою групою осіб,- караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині виявлено та ...
Наступна новина: В Луцьку “Моє веселкове ...

КОМЕНТАРІ