Чернігів вшанував пам'ять Любомира Боднарука

Чернігів вшанував пам'ять Любомира Боднарука

04.06.17 09:02 0 638
1 червня у Чернігові вшанували пам'ять Любомира Боднарука – заслуженого діяча мистецтв України та Почесного громадянина Чернігова.

На вулиці імені Любомира Боднарука (названій на його честь минулого року) проведена культурно-мистецька акція камерного хору ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

У Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройшла хорова асамблея пам'яті Любомира Боднарука.

На кладовищі "Яцево" відбулась заупокійна літія.

Довідково:

Боднарук Любомир Мирославович - хормейстер, музикант та педагог, заслужений діяч мистецтв України.

Музичну освіту здобув у Чернівецькому музичному училищі та Львівській консерваторії. Працював з уславленим Гуцульським ансамблем пісні і танцю Івано-Франківської обласної філармонії.

З 1979 року життя і творча діяльність митця нерозривно пов'язані з Черніговом, куди талановитий диригент прибув для створення ансамблю пісні і танцю «Полісся». У 1984 році Любомира Боднарука запросили на роботу до Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького.

З 1996 року — він незмінний художній керівник і головний диригент Чернігівського камерного хору ім. Д. С. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм. Колектив за роки свого існування став лауреатом багатьох конкурсів і фестивалів, здобув визнання на всеукраїнському та міжнародному рівні.

Одночасно з активною творчою роботою Любомир Боднарук вів послідовну музично-громадську діяльність. Очолював обласне відділення хорового товариства ім. М.Леонтовича, ініціював проведення щорічних дитячих хорових фестивалів «Свято хору», свята дитячої хорової музики «Сонечко».

Орден «За заслуги» ІІІ ст.— за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та з нагоди 17-ї річниці незалежності України.

Заслужений діяч мистецтв України (16 квітня 1999) — за особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки.

Почесний громадянин Чернігова (12 вересня 2008)

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проведення щорічного ...
Наступна новина: На Тернопіллі іван Крисак ...

КОМЕНТАРІ