Чернігів: Міністр Ігор Жданов: Головне – ініціатива молоді

Чернігів: Міністр Ігор Жданов: Головне – ініціатива молоді

04.06.17 12:01 0 724
1 червня під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками виїзної міністерської колегії Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов говорив про розвиток в Україні центрів для молоді.

— Молодіжні центри – це не просто формальний заклад для молоді. У першу чергу, має бути самоорганізація молодих людей. Безперечно, у співпраці з органами місцевого самоврядування, — акцентував Ігор Жданов. Також він наголосив, що Україна застосовуватиме європейський підхід у наданні послуг для молоді, створюватиме через молодіжні центри відкритий простір для самореалізації підлітків та молоді. Крім того, у кожній ОТГ працюватимуть спеціалісти, які опікуватимуться молодіжною сферою.

Це питання обговорювалося і на міжнародному форумі, який днями пройшов у Чернігові. Тож очільник Міністерства зауважив, що напрацьовані на цьому заході рекомендації щодо роботи з молоддю будуть одним із пунктів рішення колегії.

Стосовно ролі профільного Міністерства у патріотичному вихованні молодих людей Ігор Жданов зазначив: надається організаційна та методична допомога структурним підрозділам по роботі з молоддю на місцях, а також фінансова підтримка реалізації проектів національно-патріотичного спрямування.

Відповідаючи на запитання щодо працевлаштування молоді, Міністр повідомив про перенесення на національний рівень досвіду європейської ініціативи «Пакт заради молоді 2020» по створенню робочих місць.

— Ми зібрали керівників великих компаній та представників громадських організацій і створили консорціум соціальних ініціатив. Є домовленість, що компанії створюватимуть робочі місця і проводитимуть програми стажування для молоді. Хочемо, щоб у кожній області також була така практика взаємодії, — повідомив Ігор Жданов.

Цікавили журналістів і спортивні питання. Зокрема, щодо Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, який наразі орендує площі на базі спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з лижного спорту в Чернігові.

— У Тернополі є дуже гарна спортшкола, в якій тренувалися багато видатних спортсменів. Колеги погодилися передати цю школу в державну власність. Тож вона буде на балансі Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, — зазначив Міністр та додав, що це не означає, що біатлон не розвиватиметься і в Чернігові.

Хвилював представників медіа і стан стадіону олімпійського навчально-спортивного центру «Чернігів». На це Міністр зауважив, що держава зможе осучаснити центральний стадіон області лише у співпраці з інвесторами.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначили переможців ...
Наступна новина: На Волині виявлено та ...

КОМЕНТАРІ