У Луцьку зустріли Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

У Луцьку зустріли Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

05.06.17 14:25 0 608
Увесь православний світ відзначає свято Трійці. Традиційно у ці святкові дні у Луцьку чекають візиту Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета. Не став винятком і цей рік. У супроводі митрополита Луцького і Волинського Михаїла Патріарх Філарет прибув до Луцька.

На майдані перед Свято-Троїцьким кафедральним собором очільника Української православної церкви Київського патріархату зустрічали виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, заступник голови облради Роман Карпюк, а також сотні православних вірян.

Спершу Патріарх Філарет привітав усіх із великим святом Трійці. Потому до нього з вітальним словом звернулися представники влади, громадськості та наймолодші віряни, вручивши хліб, сіль та квіти.

У соборі Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до вірян із невеличкою промовою. Найперше він подякував Богу за те, що зміг цьогоріч прибути до Луцька, аби помолитися за прощення наших гріхів та те, щоб Господь дарував нам перемогу над агресором та підтримав у боротьбі проти окупантів на Сході України.

Урочисте богослужіння з нагоди храмового свята, яке очолить Патріарх Киівський і всієї Руси-України Філарет, розпочнеться завтра, 5 червня, о 9.00 год у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині викрито та ...
Наступна новина: Вадим Боярський: ...

КОМЕНТАРІ