Три стадії алкоголізму,їх основні ознаки

Три стадії алкоголізму,їх основні ознаки

06.06.17 15:26 0 1424

Як всім відомо, алкоголізм є своєрідною хворобою, яка виникає в результаті надмірного вживання спиртного. Вона проявляється, в залежності від кількості і тривалості вживання алкоголю, в наявності психічних і фізичних розладів, а також появі агресії по відношенню до оточуючих людей, незалежно від їх статусу. Як правило, алкоголіки не контролюють свою поведінку і не відчувають задоволення від уже випитого, бажаючи ще і ще.

Існує кілька стадій "народного" захворювання - алкоголізму, які розвиваються в залежності від кількості вжитого спиртного і інтенсивності його поглинання. Крім того, іноді важливу роль відіграють індивідуальні особливості організму. У більшості випадків причиною такого захворювання стає стресова ситуація, що сталася в житті людини, вона спонукає його "заспокоїти нерви" або піти в безпам'ятство, що тільки посилює те, що сталося.стадії алкоголізму

Початковим етапом є сам процес пияцтва. Тут, по суті, хвороби, як такої, ще немає, але індивід вже заздалегідь схильний до неї, випиваючи часто і в великому обсязі. Він ще цілком здатний контролювати процес, випивши сьогодні, але не зробивши цього завтра, при цьому не відчуваючи ніякої спраги або психічних страждань. Однак при щоденному вживанні алкоголю, яке робиться свідомо, хвороба переростає в першу стадію. Вона характеризується бажанням людини випити, що вже робить його повноцінним алкоголіком. Але якщо це бажання не реалізується регулярно (наприклад, через брак фінансових коштів), то процес цілком можна повернути у зворотний бік. В іншому випадку хворий втрачає здатність регулювати кількість прийнятої рідини. Через якийсь час ці дії починають приводити до більш плачевних наслідків у вигляді постійної дратівливості, надмірної агресивності, втрати пам'яті і іншим.

Для другої фази характерна поява у алкоголіка стійкості до употребляемому спиртного, а також абстинентного ефекту, інакше кажучи, похмілля. Бажання випити стає непереборною, безпеку оточуючих знаходиться під загрозою. В особливих випадках бувають навіть галюцинації.

Третя стадія знаменується абсолютної неосудністю людини, зниженням стійкості до алкоголю, деградацією особистості і хаосом у внутрішніх органах. Хворий може бути підданий різкого паралічу і тривалим галюцинацій. Алкоголь негативно впливає на клітини крові, що гарантує появу різних інфекцій і вірусів. Кров перестає регулярно поставлятися в головний мозок, внаслідок чого він відчуває постійний "голод" і не може нормально функціонувати. Спиртне стає причиною порушеної стану, лихоманки, психічного божевілля та інших ознак зруйнованого здоров'я. Організм виснажується, м'язи дегенерируют, вітаміни знищуються. Людина починає швидко старіти і часто хворіти.Хіба всього цього не можна було уникнути?

Жінки, одного разу приклавшись до пляшки, більше не зможуть годувати своїх дітей грудьми, а чоловіки будуть сприяти народженню розумово-відсталої дитини або ж зовсім утворення викидня. Мати, вживає спиртне в процесі залицяння за новонародженою дитиною (з чого можна виключити вигодовування), може тим самим отруїти своє дитя, викликавши у нього постійні судоми або навіть епілепсію.

Втративши "дорогоцінного" напою на тривалий час, алкоголік не відчуває фізичних мук, чого не можна сказати про наркоманів. І це не залежить від часу, оскільки людина, який випивав регулярно, цілком може обійтися без улюбленого процесу цілий рік, не відчуваючи при цьому болю. Проте одна його швидкоплинне бажання, пов'язане з випивкою, практично моментально реалізується, як тільки з'являється можливість. Тому вважається, що алкоголізм - це психічне захворювання, яке потрібно лікувати відповідним чином. Найчастіше викорінити страждання допомагають люди, що працюють з аналізом внутрішнього світу індивідів. Вони допомагають хворому знайти себе, знайти сенс життя, цінності і пріоритети. В даному випадку гіпноз або "зомбування" не застосовуються, що робить процес абсолютно нешкідливим.

З такою плачевну ситуацію є тільки два виходи - або далі повільно і цілеспрямовано вбивати себе, або пройти курс лікування алкоголізму, в накрологіческом центрі «Міжнародної Антинаркотичної Асоціації».

Висококваліфіковані і досвідчені фахівці центру - наркологи, психологи, психотерапевти - допоможуть подолати алкогольну залежність і почати нову, вільну, життя.

Важливо, щоб людина встала на вірний шлях і більше не побажав від нього відхилятися. Згодом хворий реабілітується і почне розуміти, наскільки хороша життя, позбавлена ​​спиртних напоїв.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кто такой аналитик 1С и ...
Наступна новина: Начальникові служби у ...

КОМЕНТАРІ