Степан Барна: Фестиваль «Братина» є свідченням відродження нашої самобутньої культури

Степан Барна: Фестиваль «Братина» є свідченням відродження нашої самобутньої культури

07.06.17 09:01 0 523
У селі Стіжок на Шумщині відбувся традиційний ХІІ міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина». Участь у заході взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна разом із сім'єю.

За його словами, фестиваль вкотре об'єднує людей з різних областей України, а місце, де проводиться «Братина», визначне для нашої держави та увійшло в її історію. «Протягом багатьох поколінь воно об'єднувало людей, формувало нашу самодостатність, любов до рідної землі. А за часів Галицько-Волинського князівства тут існувало велике містечко Данилів, котре обороняло волинську землю від чужих зазіхань», – зазначив Степан Барна.

На фестивалі майже сорок мистецьких колективів з різних областей тішили присутніх своєю творчістю. Танці, театральні дійства, показові бої та забави захоплювали всіх гостей. На ярмарку продавали вироби ручної роботи, глечики, прикраси, дитячі іграшки. Також усіх присутніх запрошували на «Волинську гостину», де пригощали смачними наїдками.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна відзначив майстерність ансамблів, аматорських колективів з усієї України та подякував за популяризацію мистецтва. «Те, що фестиваль «Братина» дванадцятий раз об'єднує десятки колективів є свідченням відродження нашої самобутньої волинської та галицької культури. Це надзвичайно важливо, адже наша культура і самобутність утверджують любов до України», – акцентував він.

Також Степан Барна наголосив на важливості вшанування пам'яті кожного Героя, який захищав і захищає територіальну цілісність нашої держави на Сході України в боротьбі з російським агресором. « ми маємо добру армію, добрий дух, добрих волонтерів і добрих людей, які вболівають за українську державу. Ми віримо один в одного, бо маємо свою українську пісню, мову, духовність і культуру!», – підкреслив очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підписано Меморандум ...
Наступна новина: За останній тиждень у м. ...

КОМЕНТАРІ