На Тернопільщині у рамках Урядової програми «Доступні ліки» вже виписано понад 121 тис. рецептів

На Тернопільщині у рамках Урядової програми «Доступні ліки» вже виписано понад 121 тис. рецептів

07.06.17 08:21 0 502
На Тернопільщині аптеки продовжують долучатися до програми «Доступні ліки», яка почала діяти в Україні 1 квітня 2017 року. Наразі вже укладено угоди з 67 суб'єктами господарської діяльності, а це 232 аптеки, які відпускають ліки за рецептами безкоштовно або з невеликою доплатою. Виписано 121 885 рецептів. Такі дані на щотижневій нараді були озвучені в. о. начальника управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Тетяною Скарлош.

Серед районів лідери – Гусятинщина та Чортківщина, де у програмі «Доступні ліки» задіяно найбільшу кількість аптечних закладів – по 22. Друге місце розділили Тернопільський та Бучацький райони. Там до Урядової програми долучилися по 16 аптечних закладів. Третє місце посідає Теребовлянський район, де залучено 15 аптек. Найбільша кількість хворих, які вже отримали лікарські засоби, – у Бережанському, Борщівському, Козівському та Чортківському районах. У кожному з цих районів отоварили виписані рецепти по 4 тисячі осіб. Серед ОТГ найбільша кількість отоварених рецептів – 272 – у Скала-Подільську.

Нагадаємо, на реалізацію програми «Доступні ліки» Уряд виділив 500 млн. грн., з яких 13 млн. 671 тис. – на Тернопільщину. Таким чином, це дозволить пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримувати ліки безкоштовно або з незначною доплатою, що має на меті зменшити смертність, а також покращити стан здоров'я жителів області. При цьому, з метою удосконалення Урядової програми «Доступні ліки» Тернопільська обласна державна адміністрація внесла пропозицію розширити перелік медикаментозних препаратів по програмі, зокрема, включити до неї комбіновані медикаментозні препарати.

Детальніше з усіх питань щодо реалізації програми «Доступні ліки» можна звертатися на урядову гарячу лінію 15-45 або ж на гарячу лінію управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА за номером телефону – (0352) 52-10-71.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ