На Житомирщині з початку року учасники АТО оформили у власність понад 400 земельних ділянок

На Житомирщині з початку року учасники АТО оформили у власність понад 400 земельних ділянок

07.06.17 10:27 0 525
З початку 2017 року до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та органів місцевого самоврядування регіону учасники АТО подали 2419 заяв про отримання земельних ділянок у власність. За результатами їх розгляду військовим надали 1346 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення землі загальною площею 1784 гектари. Ділянки призначені для будівництва, садівництва та ведення особистого селянського господарства.

Також за цей період на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру та рішень органів місцевого самоврядування Житомирської області учасникам АТО передано у власність 404 земельні ділянки загальною площею 561 гектар. Переважна більшість з них призначена для ведення особистого селянського господарства (280 ділянок загальною площею 549 гектарів).

Найбільше ділянок передали у власність учасникам АТО у Чуднівському (88 ділянок загальною площею 176 га), Андрушівському (81 наділ загальною площею 152 га) та Житомирському (42 ділянки загальною площею 13 га) районах Житомирської області.

Загалом з часу запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції та членів їх родин Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області та органи місцевого самоврядування регіону надали учасникам АТО 6962 дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення земельних ділянок загальною площею 6564 гектари. У власність військовим передано 2020 ділянок загальною площею 1567 гектарів.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ