Свято для всіх містян і гостей Луцька — відкриваємо літній туристичний сезон!

Свято для всіх містян і гостей Луцька — відкриваємо літній туристичний сезон!

07.06.17 09:29 0 592
10 червня наш рідний і такий звичний Луцьк на декілька годин знову стане Лучеськом Великим на Стиру. В цей день о 17-й годині Театральний майдан міста заповнять актори театру «ГаРмИдЕр» та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка у середньовічних образах, лицарі з Луцька та Львова, музики й танцівники, і дуже красиві артисти кінного театру «Каретний двір».

Яскраву урочисту ходу до площі перед Луцьким замком очолить князь Вітовт (образ втілить відомий ведучий Андрій Зубенко). А там розпочнеться справжня середньовічна круговерть! Злине пісня во славу Вітовту від чоловічої групи хору «Оранта», відбудеться символічне повернення його корони. Усіх присутніх почастують найбільшим у Луцьку медівником, рікою литимуться медові напої. Якщо ви прийдете у середньовічному костюмі, то можете виграти путівку на двох від туристичної агенції «Нові Мандри»!

Якщо ж будете активним учасником ігор, то отримаєте, якщо не вечерю від «Рестпарк – Готель та Ресторан м. Луцьк» чи «СРІБНІ ЛЕЛЕКИ», то, принаймні, кошик харчів до князівського столу, смаколики від «ТЕРЕМНО ХЛІБ», Центру традиційної української культури «Медова хата» та кав'ярні «Золотий дукат»! А ресторан «Корона Вітовта» усіх пригостить рибною юшкою «По-королівськи».

На ристалищі зійдуться у герці звитяжному лицарі «Айна Бери», «Княжої забави» та «Чорної Галичі». Кружлятимуть у танці дівчата із «Княжої забави» та «Wonder girls». Атмосферу середньовіччя творитиме ансамбль старовинної музики «Kings & Beggars», реконструктор середньовічних музичних інструментів Віктор Іщук. Міщанка Оксиня закликатиме до свого історичного намету, щоб розповісти незнані історії Лучеська, а юні художники із студії «Вулик» малюватимуть портрет князя Вітовта.

«ГаРмИдЕр» запросить дітей у колоритний театр ляльок, дивуватиме середньовічним фарсом, розказуватиме містичні історії та розважатиме давніми іграми та забавами.

А скільки цікавого підготували майстри із «Рукотворів Волині»! Вони будуть разом із вами: гончарити, ткати, валяти, плести з трави і соломи… І це ще не все! Ковальство, каліграфія, приміряння середньовічних костюмів і знімкування в них, гра на музичних інструментах, їзда на конях — вибирайте, що вам більше до душі! А поміж забавами, звісно, матимете нагоду скуштувати страв давніх, за рецептами князівських часів приготованих! Переможців конкурсів фестивальних буде запрошено взяти участь у прем'єрі нічної екскурсії «Романтика і містика Лучеська» від туристичної агенції «Патріот». А завершиться «Князівський бенкет» вогняним дійством після 22-ї години.

І так-так — вхід вільний! Це ж свято для усіх містян і гостей Луцька — ми відкриваємо літній туристичний сезон!

Організатори — Управління туризму та промоції міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для ЗМІ Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ