Григорій Шергей: Міжобласний фестиваль «Братина» може стати всеукраїнським

Григорій Шергей: Міжобласний фестиваль «Братина» може стати всеукраїнським

07.06.17 10:30 0 540
На Шумщині у селі Стіжок традиційно відбувся ХІІ міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина». Дійство об'єднало людей з різних областей України.

Як зазначив начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей, фестиваль зародився на місцевому рівні і в перші роки існування не був таким масштабним. «На початках дійство не було великим, але згодом почали запрошувати колективи з різних областей України і «Братина» набула розголосу. Фестиваль наразі міжобласний, але ми подаватимемо його на всеукраїнський рівень, адже він достатньо відомий та популярний у нашому краї», – наголосив він.

Також Григорій Шергей зауважив, що два роки поспіль фестиваль відбувався на скромному рівні – без веселої розважальної програми та великої сцени, адже події Євромайдану та початок війни охопили Україну та принесли багато смутку й випробувань. «Ми збиралися на Службу Божу у храмі Пресвятої Трійці, що розташовується на горі. Після цього співали патріотичні пісні. У цей нелегкий час ми розуміємо, що фестиваль потрібно продовжувати таким, який він був раніше, адже культура – це наша зброя, наші кулі, наше все. Завдяки нашим традиціям, патріотичним пісням, вишитим сорочкам ми демонструємо незламний дух і вкотре доводимо, що ми є і ніхто нас не знищить!», – підкреслив Григорій Шергей.

Водночас під час фестивалю молоді поети, барди, виконавці пісень пробували свої сили в конкурсі «Грими слава». Також для присутніх співали близько сорока ансамблів з різних областей України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ