Чернігів: 452 млн гривень надійшло до міського бюджету за січень-травень поточного року

Чернігів: 452 млн гривень надійшло до міського бюджету за січень-травень поточного року

08.06.17 08:34 0 472
Про це повідомив начальник Чернігівської об'єднаної державної податкової інспекції Ярослав Кульбака під час розширеної міської наради 6 червня у Чернігівській міській раді.

За його словами, податківцями до місцевого бюджету за січень - травень 2017 року забезпечено надходжень 452,0 млн грн. Рівень минулого року перевищено на 101,0 млн грн.

Бюджетоформуючими податками є:

• податок на доходи фізичних осіб - надійшло 256,0 млн грн, що становить 60 % надходжень до бюджету міста;

• плата за землю - 82,6 млн грн, 18,3% від загальних надходжень;

• єдиний податок – 75,9 млн грн, що складає 16,8%;

• податок на нерухоме майно – 4,9 млн грн, що складає 1,1%;

• акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 27,1 млн грн, що складає 6,0%.

Одним із основних напрямків роботи, над якими також працює податкова інспекція, це вжиття заходів щодо підвищення рівня виплати заробітної плати. Працюючи на упередження щодо недопущення порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати, дане питання було включено до різних інформаційно - комунікаційних заходів для платників, що проводилися інспекцією.

У той же час, впродовж поточного року було виявлено та передано на комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати та виплати заробітної плати нижче мінімально встановленої при районних у м. Чернігові радах та до управління держпраці у Чернігівській області відомості по 1082 платниках.

Проведено 92 результативні перевірки, за підсумками яких донараховано 0,6 млн гривень.

Також, результатом проведених заходів стало підвищення рівня виплати заробітної плати на 105 підприємствах, погашено заборгованості по заробітній платі 1,4 млн грн, надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі 0,4 млн грн.

З метою збільшення резервів щодо надходжень плати за землю, проведена попередня інвентаризація об'єктів нерухомості на території м.Чернігова, в результаті якої виявлено ряд юридичних осіб, які використовують земельні ділянки без оформлення. Платежі не декларуються, і відповідно, кошти до місцевого бюджету не сплачуються.

По 26 таких суб'єктах господарювання, які мали у користуванні значні площі земельних ділянок та не сплачували плату за землю, матеріали були передані до прокуратури.

За результатами контрольно-перевірочної роботи надійшло до бюджету міста 5,6 млн грн (у т.ч. від ТОВ «МОНОФІЛАМЕНТ» - 5,6 млн грн, ДП ДГ "ЧЕРНІГІВСЬКЕ" ІС НААН – 5,3 тис.грн).

Крім того, у червні поточного року інспекція очікує на узгодження результатів документальної перевірки з донарахуванням земельного податку в сумі 0,8 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією ЧОДПІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: Вперше у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ