До Луцька приїдуть експерти Ради Європи для проведення аналізу індексу інтеркультурності

До Луцька приїдуть експерти Ради Європи для проведення аналізу індексу інтеркультурності

09.06.17 11:03 0 593
З метою підготовки до аналізу індексу інтеркультурності міста Луцька, що здійснюватиметься експертами Ради Європи в рамках Програми «Інтеркультурні міста», відбулося засідання робочої групи.

Директор департаменту культури міської ради, заступник голови робочої групи Тетяна Гнатів презентувала досвід участі міста Луцька у Програмі Ради Європи “Інтеркультурні міста”. Презентація складалася з розділів: Що таке інтеркультурне місто; Що таке Програма "Інтеркультурні Міста"; Що таке Переваги Різноманітності; Принципи Роботи з інтеркультурними містами; ІСС Індекс (...інструмент, який допомагає контролювати процес інтеркультурного розвитку міста); Переваги Інтеркультурного Міста; Досвід участі міста Луцька.

Зокрема, досвід нашого міста у Програмі «Інтеркультурні міста» розпочався з підписання Угоди про співпрацю між Радою Європи, Міністерством культури та містом Луцьк під час Першого форуму Інтеркультурних міст, що відбувся в нашому місті у червні 2012 року.

У кінці червня 2012 року проведено семінар-зустріч європейських мерів та політиків у Копенгагені (Данія). Обговорено питання партнерської співпраці з містами Патрас (Греція), Боткірка (Швеція), Реджо-Емілія (Італія) та Печ (Угорщина).

У вересні 2012 року у Луцьку проведено Перший міжнародний форум поетів та перекладачів.

У серпні 2013 року у Луцьку відбувся Другий форум інтеркультурних міст “Порт культур”, Головними темами якого стали розбудова міст та розвиток культури. Форум завершився прийняттям декларації про співпрацю між учасниками мережі інтеркультурних міст.

У 2013 році підписано угоду про співробітництво між містами Луцьк та Патра (Греція)

У 2014-2015 роках в рамках програми “Інтеркультурні міста” спільно з містами Боткірка (Швеція) та Павлоград здійснювалася реалізація українсько-шведського проекту “Подолання стереотипів для побудови довіри та надії”.

У 2015 реалізовано мистецький проект “Вісім міст Європи – об'єднані мистецтвом”.

З 2011 по 2015 рік представники органів місцевого самоврядування, творчих колективів та громадських організацій презентували Луцьк під час міжнародних заходів, що відбувалися в рамках програми “Інтеркультурні міста”, серед яких семінари, міжнародні конференції, воркшопи, зустрічі, наради:

- семінар «Інноваційна культурна політика розвитку місцевих громад (вересень, 2011 рік, Южне);

- семінар «Розвиток місцевих громад: культурний вимір» (грудень 2011 рік, Київ);

- семінар «Культурне планування міст» (березень, 2012 рік, Донецьк);

- семінар з питань охорони культурної спадщини (2012 рік, Львів);

- літня школа з між культурного діалогу (липень 2012 року, Польща);

- семінар «Міжкультурні знання: роль культури та освіти» (вересень 2012 року, Вінниця);

- семінар «Стратегія культури: формула успішного місцевого розвитку» (жовтень 2012 р, Дніпро);

- семінар з міжкультурного діалогу «Жити разом у рівності й гідності» (листопад 2012 р., Київ);

- міжнародна конференція «Культура розвитку: влада і громадянське суспільство – змагання чи творче партнерство» (березень 2013 року, Дніпропетровськ);

- нарада координаторів та виконавців проекту «Подолання стереотипів» (вересень 2013 року, Боткірка (Швеція);

- участь міського голови Миколи Романюка в міжнародній конференції «Різноманітність має працювати на користь міст», організованою Радою Європи (лютий 2013 року, Дублін);

- воркшоп з обміну досвідом у сфері культурної політики в рамках програми Східного партнерства «Культура» (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, 2014 рік);

- друга регіональна конференція «Гарні культури Східного партнерства: досягнення та виклики» (2014 рік, Київ)4

- міжнародний семінар «Політика інтеркультурного міста в час кризи» (2015 рік, Київ).

У 2016 році розпочався другий етап програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» в Україні. Під час зустрічі із координатором Української Мережі Інтеркультурних Міст Ксенією Рубікондо у серпні 2016 року було анонсовано, що місто Луцьк подасть заявку на офіційний вступ до Програми «Інтеркультурні Міста». І вже у жовтні 2016 року Луцьк отримав офіційне членство в Українській Мережі Інтеркультурних Міст, підписавши Меморандум Мережі інтеркультурних міст.

Тетяна Гнатів також познайомила присутніх з детальним планом візиту експертів Ради Європи до міста Луцька в рамках проведення аналізу індексу інтеркультурності, який запланований на 1- 4 липня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник управління ...
Наступна новина: На Волині в ході ...

КОМЕНТАРІ