У Тернополі відбудеться урочиста академія з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого

У Тернополі відбудеться урочиста академія з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого

09.06.17 09:13 0 535
Урочиста академія з нагоди відзначення 125-ої річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого відбудеться у неділю, 11 червня, у ПК «Березіль» в Тернополі.

У програмі академії — духовне слово Арихиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка. Крім цього, виступлять солісти, хор та камерний оркестр заслуженої капели України «Трембіта». Початок заходу о 17.00. Вхід вільний.

Нагадаємо, відповідно до постанови Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році», а також з метою збереження та розвитку історичної і духовної свідомості Українського народу, впродовж року в області відбувається низка заходів з нагоди 125-річчя з дня народження Йосипа Сліпого, Митрополита, предстоятеля Української греко-католицької церкви.

Зокрема, в лютому цього року були проведені заходи у с. Заздрість Теребовлянського району — на батьківщині Митрополита. Також до музею-садиби Йосипа Сліпого тривають екскурсії для учнівської і студентської молоді Тернопільщини.

У бібліотеках та краєзнавчих музеях області у жовтні-листопаді 2017 року діятимуть книжково-ілюстративні та фото документальні виставки про життя та духовно-громадську діяльність Йосипа Сліпого. У навчальних закладах області проходять уроки, виховні години, науково-практичні конференції та інші тематичні заходи, приурочені 125-річчю з дня народження Йосипа Сліпого.

Крім цього, у Державному архіві Тернопільської області буде організована фото-документальна виставка про життєвий шлях Йосипа Сліпого.

Світлої пам'яті Патріарх Йосиф був свідком подій майже цілого буремного ХХ сторіччя. Крізь трагічні етапи історії, революції, війни, мільйонні людські трагедії та особисті втрати він проніс вогонь свого незламного духу, жар серця патріота України та захисника української Церкви. У пам'яті нащадків він залишиться не тільки, як кардинал, верховний Архієпископ і Патріарх, а, перш за все, як мученик віри і совісті, в'язень заради Христа, як виняткова особистість, що увійшла в історію Церкви й залишила яскравий слід у світовій богословській традиції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ