Андрій Рева: Ми чесно кажемо людям – пенсію потрібно заробити,іншого шляху не існує

Андрій Рева: Ми чесно кажемо людям – пенсію потрібно заробити,іншого шляху не існує

10.06.17 09:32 0 482
Шня пенсійна система не влаштовує ні існуючих пенсіонерів, ні тих, хто вийде на пенсію у майбутньому, і така пенсійна система не влаштовує державу, - заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева 7 червня під час парламентських слухань на тему «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи».

Він зазначив, що ситуація, яка склалася у пенсійній системі є не просто складною, а критичною, яка не допускає зволікання. « в країні 12 мільйонів пенсіонерів, переважна частина яких працювали 30 і більше років і мають пенсію на рівні прожиткового мінімуму. А середня пенсія забезпечується на рівні 1823 гривні, і на виплату навіть такої пенсії половина коштів йде з Держбюджету. Тобто, жити на таку пенсію неможливо, а щоб її виплачувати, половина коштів дотується з Державного бюджету», - повідомив Міністр.

І такий стан речей не склався одномоментно, але є результатом багаторічної безвідповідальної політики популістів. За словами урядовця, сама тема парламентських слухань «додержання страхових засад» дає відповідь на питання, чому ми опинилися в такій ситуації, та якою має бути пенсійна система в Україні. Адже саме недотримання страхового принципу знищило принцип справедливості у пенсійній системі та мотивацію людей сплачувати внески та працювати легально.

«Пенсію потрібно заробити – порушення саме цього принципу призвело до катастрофи. Якщо потрібно отримувати пенсію за 15 років страхового стажу (при тому, що повний страховий стаж вже встановлений Законом на рівні 35 років) – хто буде платити 35 років, якщо йому дадуть пенсію за 15 років стажу? Для чого платити більше, якщо заберуть у того хто все життя працював і віддадуть тому, хто працював і платив менше? Тому з 10,5 мільйона платників ЄСВ 4,5 мільйона платять внески у мінімальному розмірі. 47 тисяч керівників приватних підприємств декларували зарплату 1450 гривень. При цьому, людей працездатного віку в Україні 26 мільйонів, з яких 16 мільйонів офіційно працюють, і з них 10,5 сплачують ЄСВ. Тому, чесно дивлячись людям в очі ми кажемо – якщо ви хочете отримувати достойну пенсію, ви повинні працювати і її заробити. Іншого шляху – не існує», - заявив Андрій Рева.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Номінантів ...
Наступна новина: Інформація департаменту ...

КОМЕНТАРІ