Представники ОТГ з Тернопільщини завітали на Прикарпаття для обміну досвідом з питань підготовки інвестиційний проектів

Представники ОТГ з Тернопільщини завітали на Прикарпаття для обміну досвідом з питань підготовки інвестиційний проектів

10.06.17 10:15 0 622
З дводенним візитом на Прикарпаття завітали представники об'єднаних територіальних громад Тернопільської області. Гості перейматимуть досвід підготовки інвестиційний проектів, які фінансуються з фондів донорських організацій, та залучення їх коштів на розвиток інфраструктури громад. Своєю чергою, і вони ділитимуться з іванофранківцями своїми успішними напрацюваннями.

За словами заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського, Тернопільська область є серед лідерів в Україні за кількістю об'єднаних територіальних громад. Упродовж двох років нашим сусідам вдалось утворити 39 ОТГ. На переконання посадовця, такий показник є надзвичайно вагомим, а досвід тернополян може стати прикарпатцям у нагоді.

Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк підкреслив, що наша область має серйозні здобутки, які будуть презентовані гостям. Зокрема, це робота в частинах проектної діяльності та енергоефективності. На високому рівні у нас впроваджуються інструменти та сервіси з електронного урядування. Він наголосив, що тернополяни охоче відгукнулися на запрошення відвідати Івано-Франківщину. Додамо, минулого року прикарпатці перебували у Тернополі. З тих пір між обома центрами було налагоджено обопільну співпрацю.

Поряд з тим експерт нагадав, що в нашій області створено 15 ОТГ, а також відзначив досвід об'єднання та функціонування тернопільських ОТГ. Обміни здобутками між обома областями можуть стати подальшими імпульсами позитивних змін в ОТГ.

Директор Тернопільського центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук зазначив, що, незважаючи на успішність процесу об'єднання громад, важливо забезпечити їхнє якісне функціонування. «Не дивлячись на високі показники об'єднання в Україні, розуміємо, що не має межі досконалості. Ми готові переймати досвід та успішні практики й в інших областях. Знаємо, що Івано-Франківщина має серйозні здобутки у різних галузях, тому ми приїхали сюди», — резюмував Віктор Литвинчук.

Для гостей було організовано семінар-тренінг з питань циклів управління проектів. Навчальну частину провів експерт з питань регіонального розвитку ІФ центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Мельничук. Він розповів про методику впровадження проектів, моделі та фази проектного циклу. Експерт стверджує, що ефективність і стійкість діяльності ОТГ багато в чому залежить від якості здійснюваних управлінських заходів у сфері керівництва проектним циклом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Товщина основи ...
Наступна новина: Іван Крисак: Кожен ...

КОМЕНТАРІ