Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки вартістю понад 20 млн грн

Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки вартістю понад 20 млн грн

10.06.17 08:51 0 478
Приставши на позицію Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, Господарський суд області задоволив позов прокуратури в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до фермерського господарства «Каменне» про стягнення понад 255 тис грн заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки площею понад 30 га., нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 млн грн.

Прокурори з'ясували, що договір про оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення в селі Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 року.

З часу внесення у червні 2015 року змін до цього договору рішенням господарського суду Волинської області за позовом прокурора Маневицького району та збільшення розміру орендної плати з 1385 грн до 155,5 тис грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тис грн.

Через неспроможність сільської ради захистити інтереси територіальної громади самостійно на захист інтересів держави стала прокуратура.

Відтак прокурори у суді домоглися сплати орендної плати, розірвання договору оренди землі та повернення ділянки вартістю понад 20 млн грн державі.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ