В Луцьку під час позачергової 25-ї сесії міської ради у системі “Віче” стався збій

В Луцьку під час позачергової 25-ї сесії міської ради у системі “Віче” стався збій

10.06.17 08:10 0 608
Вчора відбулася 25-а позачергова сесія Луцької міської ради. Під час реєстрації у системі голосування “Віче” висвітилось прізвище депутата Тараса Шляхтича. Однак, останнього не було на пленарному засіданні. Натомість депутата Сергія Савчука, який був присутній у залі, система не показала. Такий прецедент стався у результаті збою у системі.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич звернувся до розробника системи “Віче” ПрАТ “Мікросистема” для з'ясування причин такої ситуації. міська рада отримала відповідь, де зазначається: “Несанкціонованого втручання в роботу ПТК “Віче” в процесі підготовки та проведення сесії з боку персоналу та сторонніх осіб не виявлено. Цілісність даних не порушена. Файли, що містять матеріали сесії, пройшли перевірку та їх цифрові підписи збігаються з цифровими підписами, виданими системою при завершені роботи з відповідними матеріалами.

Поспілкувавшись з Вашими працівниками та переглянувши надані матеріали, вдалося встановити, що описана подія відбулася на пульті №31 з карткою №31 (внутрішній код 88). У процесі зчитування пультом коду картки, а саме останньої половини останнього байта, було втрачено контакт з чіпом картки. Внаслідок цього пульт отримав код 095, що відповідає картці №38. Втрата контакту могла відбутися з кількох причин: картка була вставлена депутатом не до кінця і незафіксована у карткоприймачі; забруднені або окислені контакти картки внаслідок неналежного зберігання; внаслідок довготривалої (з листопада 2010 року) експлуатації стерлося гальванічне покриття контактних площадок”.

Також представники ПрАТ “Мікросистема” дали свої рекомендації для уникнення таких випадків у майбутньому, зокрема, провести профілактичні роботи на пультах та зробити обстеження депутатських карток на предмет зношеності і замінити на нові у разі виявлення дефектів.

ж заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич зверувся з листом до ПрАТ “Мікросистема” щодо проведення регламентних робіт у системі “Віче” у залі засідань Луцької міської ради, щоб уникнути таких прикрих інцедентів у майбутньому.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ