У парку культури та відпочинку імені Лесі Українки ведуться роботи з розчистки прибережної зони

У парку культури та відпочинку імені Лесі Українки ведуться роботи з розчистки прибережної зони

10.06.17 13:15 0 683
Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Ігор Поліщук та заступник міського голови Костянтин Петрочук оглянули хід робіт та обговорили найближчі плани з розчистки прибережної зони у центральному парку.

Ігор Поліщук розповів, що колись біля СК “Спартак” була спортивно-відпочинкова зона, однак останнім часом вона в жахливому стані — сміття, чагарники, тут збиралися компанії пияків та наркоманів. Роботи з облаштування розпочалися тиждень тому і активно продовжуються.

Благоустрій території розпочався від відпочинкової зони біля СК "Спартак" і охопить територію до центрального пляжу вздовж прибережної смуги, що межує з парком. Наразі розчищається вихід до річки — комунальні служби вирізають кущі, аварійні дерева, косять траву. У планах також відновити об'єкти спортивної інфраструктури — буде закуплене нове спортивне обладнання, облаштоване футбольне та волейбольне поле. Ігор Поліщук зазначив, що місцевість тут горбиста, тож територія буде вирівняна спецтехнікою.

В майбутніх планах є розчищення річки Стир та запуск прогулянкового катера. Частин робіт з облаштування пляжу вже зроблена — відремонтовано рятувальний пункт, який працює 8.00 до 20.00 год. Тут і на Теремнівських ставках задіяно 12 рятувальників. Також зроблено нові сходинки для спуску до води. Ігор Полішук зазначив, що були неодноразові звернення людей з обмеженими можливостями, які через дамбу не мають змоги добратися до пляжу, тож ближче до центрального входу буде зроблено пандус.

Костянтин Петрочук розповів, що в'їзд в парк буде обмеженим. Біля церкви “Благодать”, що знаходиться за адресою вул.Глушець, 4, буде облаштовано парковку для автомобілів.

Ігор Поліщук резюмував, що тут чималий обсяг робіт, проте, наразі, вони активно ведуться, і триватимуть, щоб довести до належного вигляду та модернізувати прибережну зону, яка має стати прикрасою Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ