В Луцьку податкова соціальна пільга – хто і коли має право

В Луцьку податкова соціальна пільга – хто і коли має право

10.06.17 11:25 0 658
Луцька ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області нагадує, що податкова соціальна пільга надає право зменшити нарахований загальний місячний оподатковуваний дохід, отриманий у вигляді заробітної плати.

Щоб отримати податкову соціальну пільгу платнику податку на доходи фізичних осіб необхідно подати роботодавцю відповідну заяву про застосування такої пільги. Разом із заявою слід подати документи, що підтверджують право на застосування податкової соціальної пільги. Перелік документів та порядок їх подання затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. №1227.

Місце застосування податкової соціальної пільги платник податку обирає самостійно.

Нагадаємо, що податкова соціальна пільга для будь-якого платника податку, надається в розмірі, який дорівнює 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року. У 2017 році розмір такої ПСП становить 800 гривень. При цьому заробітна плата платника податку не повинна перевищувати граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП (у 2017 р. – 2240 грн.).

Пільга застосовується до заробітної плати платника податку тільки за одним місцем її нарахування з дня отримання роботодавцем заяви про її застосування. Перелік податкових соціальних пільг зазначено у статті 169 Податкового кодексу України.

Якщо у платника податку виникає право на застосування ПСП з інших підстав, ніж ті, які були зазначені у його заяві, такий платник повинен подати нову заяву з відповідними підтвердними документами. Заява про застосування цієї пільги подається у довільній формі.

У випадку, якщо заяву і підтверджуючі документи подано не з початку місяця, пільгу застосовують до всієї суми заробітної плати, нарахованої платнику податку в такому місяці.

Якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна з підстави, що передбачає її найбільший розмір.

Відділ організації роботи Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за вбивство ...
Наступна новина: Вінницька місцева ...

КОМЕНТАРІ