Чернівці: Проектні пропозиції пам’ятника учасникам АТО прийматимуть до 11 серпня

Чернівці: Проектні пропозиції пам’ятника учасникам АТО прийматимуть до 11 серпня

10.06.17 11:58 0 604
Триває архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію пам'ятника учасникам антитерористичної операції в комплексі з формуванням площі на перехресті вулиць Небесної Сотні – В. Комарова – С. Воробкевича.

На брифінгу, який відбувся у Ратуші, головний архітектор Чернівців Наталія Хілько зазначила, що чернівчани подавали проекти ще минулоріч, але у жодному із них не йшлося про облаштування простору:

“Усі учасники конкурсу передбачали лише встановлення знакової скульптури. Тож ті проекти не взяли за основу. Адже скульптора чи архітектора недостатньо. Ми погодилися реалізувати ідею з переплануванням вулиць. Сім'ї загиблих просили встановити пам'ятний знак на Центральній площі. Але облаштувати простір там неможливо. Тому дійшли згоди і обрали інше місце”.

Заявки на проект пам`ятного знаку та простору учасникам АТО прийматимуть до 11 серпня 2017 року в департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин за адресою: м. Чернівці, вул. Б.Хмельницького, 64-А (кабінет 306).

Основне завдання Конкурсу: знайти форму художнього та архітектурно-просторового відображення подій, що відбуваються на Сході України, героїзму військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, вшанування пам'яті загиблих воїнів. Учасники конкурсу мають також проаналізувати існуюче середовище і запропонувати містобудівне та урбаністичне рішення формування нової загальноміської площі

Преміальний фонд Конкурсу становить 50000 (п'ятдесят тисяч) гривень і поділяється на три заохочувальні премії:

Перша заохочувальна премія – 25000 гривень.

Друга заохочувальна премія – 16000 гривень.

Третя заохочувальна премія – 9000 гривень.

Переможця конкурсу визначатиме журі, до складу якого увійшли архітектори, скульптори, проектувальники, урбаністи та представники громадських організацій учасників АТО.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька місцева ...
Наступна новина: В Луцьку майстер -клас для ...

КОМЕНТАРІ