Житомирський обласний архів відзначив своє 95-річчя.

Житомирський обласний архів відзначив своє 95-річчя.

10.06.17 10:56 0 581
Житомирський обласний архів у Міжнародний день архівів відзначив своє 95-річчя від дня заснування та відкрив виставку документів «Державному архіву Житомирської області – 95!».

Привітав працівників архіву 9 червня, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

«Дуже символічним є те, що Міжнародний день архівів і слово «міжнародний» підходить саме до нашого архіву. Житомирський архів – це не заклад обласного масштабу, а, навіть, більше – національного. Тут зберігаються документи, в яких можна відслідкувати загальноєвропейські, частково загальносвітові історичні процеси. Тож вітаю вас із цим професійним святом та бажаю вам натхнення та нових досягнень», – сказав Ярослав Лагута.

На виставці представлені документи з фондів державного архіву області, що висвітлюють становлення, діяльність установи та розвиток архівної справи впродовж багатьох десятиліть.

Серед документів штатні розписи Волинського губернського правління, протокол засідання особливої комісії по архівним справам, відомість про користування архівними документами в читальному залі обласного архіву за 1932 рік та інші.

Значний інтерес викликають фотодокументи архіву, які відображають його життя, починаючи з повоєнних років і до сьогодення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ