Прокуратура Рівненщини продовжує системну протидію корупційним проявам

Прокуратура Рівненщини продовжує системну протидію корупційним проявам

12.06.17 08:41 0 568
Важливу роль у протидії корупції відіграє забезпечення додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення.

Використовуючи повноваження, передбачені у ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», органами прокуратури Рівненської області з початку 2017 року внесено 27 подань на усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов'язаних з корупцією. За результатами розгляду керівниками установ притягнуто за допущені порушення до дисциплінарної відповідності 5 посадових осіб, інші подання перебувають на розгляді.

Порушення вимог антикорупційного законодавства виявлялись в діяльності місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, державного контролю, а також правоохоронних органів.

Також у поточному році судами розглянуто 26 протоколів про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією, складені спеціально уповноваженим суб'єктом в області (УЗЕ в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України), у яких постановлено рішення про притягнення 13 винних осіб до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Більшість з виявлених порушень стосувалися бюджетної сфери, прийняття рішень з питань земельних відносин та в інших сферах суспільного життя. Серед притягнутих – 2 депутати місцевих рад, 8 посадових осіб місцевого самоврядування 4 категорії та 3 працівники правоохоронних органів.

Як приклад, Сарненським районним судом 19.05.2017 до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто колишнього працівника поліції, який несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушив вимоги ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив правопорушення, пов`язане з корупцією, передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

Окрім того, у поточному році органами прокуратури області зареєстровано 11 кримінальних проваджень за ст. 366-1 КК України за фактами умисного неподання депутатами місцевих рад, а також суддями у відставці декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Досудове слідство у вказаних провадженнях проводиться органами поліції області.

Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності прокуратури. Робота на цьому напрямі продовжується.

Відділ організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції

прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ